Het gaat niet goed met de gezondheid van George Baker. Het 78-jarige icoon maakt zich grote zorgen over zijn muzikale toekomst. Momenteel kan hij niet meer optreden vanwege ernstige oorproblemen. Het grijpt de ras-artiest ontzettend aan.

Gezondheid

De ‘Una Paloma Blanca’-zanger vertelt tegen weekblad Party wat eraan scheelt. ”Ik loop er niet zo mee te koop, maar mijn gezondheid is beter geweest. Het gaat heel slecht met mijn rechteroor.”

”Het begon met een klacht op het podium. Ik kon niet goed meer horen in welke toonsoort een liedje stond. Het was net alsof er een prop in mijn oor zat. Het werd steeds erger.”
”Ik hoorde op gegeven moment een andere toonsoort te horen, vooral bij de lage tonen, dus bij de bas. Ik kreeg toen moeite bij het inzetten van de zang.” Baker vervolgt: ”Wanneer je niet de juiste toon hoort, is het lastig om zuiver te zingen.”

‘Anders horen’

Een MRI-scan heeft vervolgens niets uitgewezen, maar de zanger hoort toch ‘anders’ dan hij zou moeten. ”Dat zou volgens de scan niet kunnen.”
”Toch is het zo. Ik kan niet meer optreden. Er stonden een paar theatershows gepland, maar het gaat gewoon niet. Dat duurt te lang.”
George Baker (78) deelt vreselijk nieuws en kan niet meer optreden

Zingen

Baker kan naar eigen zeggen nog maar maximaal dertig minuten zingen. ”De liedjes zijn dan aangepast, met een duidelijker intro. Op die manier kan ik makkelijker intoneren.”

Machientje

Baker zit er helemaal doorheen. De ras-artiest leeft voor optreden. ”Ik zit er heel erg mee. Ik zing graag met de band, dan staan we met zijn allen op het podium.”
”Maar….Het kan niet.” Baker hoopt op beterschap. ”We gaan kijken of het met een machientje op te lossen is. Ik heb er zelf een hard hoofd in.”
”Als het niet lukt, ga ik het wat hogerop zoeken bij een universitair ziekenhuis ofzo. Want ik laat het er niet bij zitten.”

Bron: