Geen enkele vriend ter wereld is zo trouw en aanhankelijk als een hond. Vraag het maar aan de 25-jarige Byron, die vandaag de dag niet zou leven zonder zijn viervoeter Geo.

Byron, uit Gloucester, Engeland, raakte in een ernstige depressie nadat zijn relatie was beëindigd. Hij pakte de fles om zijn pijn te onderdrukken en zijn demonen tot zwijgen te brengen.

Na enkele maanden van hard drinken maakte Byron een strop en schreef een afscheidsbrief aan zijn familie. Hij besloot dat hij niet meer wilde leven en was bereid zelfm00rd te plegen.

Er was echter iemand in huis die weigerde toe te kijken hoe zijn beste vriend afscheid nam. De vijfentwintigjarige Byron Taylor had het gevoel dat hij het dieptepunt had bereikt en zag geen uitweg.

Op een dag maakte hij, terwijl hij volkomen dronken was, een strop. Vervolgens ging hij naar beneden om een afscheidsbrief aan zijn familie te schrijven, aldus de Daily Mail.

Maar toen hij weer boven kwam, zag Byron dat zijn hond, Geo, iets in zijn mond had. Geo, een zesjarige Welsh bullmastiff, had de strop gepakt terwijl Byron beneden was. En toen Byron probeerde het touw terug te krijgen, weigerde Geo het op te geven.

Aanvankelijk dacht Byron dat Geo alleen maar wilde spelen. Maar hij besefte al snel dat het de hond ernst was. Geo had op de een of andere manier aangevoeld wat Byron ging doen en knarsetandde met zijn tanden alsof hij Byron zou bijten als hij zou proberen het touw uit zijn mond te worstelen.

En toen Geo het touw eindelijk losliet, was het aan flarden. Tegenwoordig zegt Byron dat hij vandaag niet zou leven als Geo er niet was geweest.

“In zekere zin denk ik dat Geo wist wat ik ging doen. Ze hebben een zesde zintuig voor dit soort dingen. Hij wist dat er iets aan de hand was,” zegt Byron.

Geo’s snelle actie was genoeg om Byrons plan tegen te houden en hem in een andere stemming te brengen. Byron begon hard te werken om met zijn depressie om te gaan, maar een paar jaar later kreeg hij opnieuw een harde klap.

Bij Geo werd een agressieve tumor vastgesteld en hij had nog maar enkele dagen te leven. Byron begon online een inzamelingsactie om de medische behandeling van Geo te betalen, maar helaas konden de dierenartsen niets doen om de hond te redden.

Byron besloot er alles aan te doen om Geo te helpen zijn laatste dagen ten volle te beleven. Nu zijn beste vriend is overleden, is hij hem eeuwig dankbaar dat hij hem het grootst mogelijke geschenk heeft gegeven: het geschenk van het leven!

Bron: