Je bent gebeld door een onbekend nummer en vraagt je af wie het is voordat je besluit terug te bellen, vooral als je herhaaldelijk door datzelfde nummer wordt gebeld zonder dat er aan de andere kant van de lijn wordt gesproken.

Is het een oplichter, een bedrijf met een verkooppraatje, of gewoon iemand die je kent maar van wie je het nummer niet hebt opgeslagen?

Hier volgen enkele manieren om te ontdekken wie je heeft gebeld vanaf een onbekend nummer.

Sla het nummer op

Een eerste stap is om het nummer op te slaan in je contactenlijst onder een zelfverzonnen naam. Vervolgens kun je controleren of deze persoon een profielfoto heeft op WhatsApp.

Vaak hebben mensen hun telefoonnummer gekoppeld aan hun Facebook-account.

Je kunt proberen het nummer op Facebook op te zoeken door “00316” gevolgd door het telefoonnummer (zonder “06” ervoor) in de zoekbalk te typen.

Houd er rekening mee dat deze functie afhankelijk is van de privacy-instellingen van de persoon en mogelijk niet altijd werkt.

Zoeken op het internet

Als de bovenstaande methoden niet werken, kun je proberen het nummer op te zoeken via Google. Vooral als het nummer aan een bedrijf is gekoppeld, vind je vaak snel informatie via Google.

Er zijn ook websites waar je telefoonnummers kunt opzoeken, vergelijkbaar met online-telefoonboeken.

Daarnaast zijn er pagina’s die waarschuwen voor bepaalde vervelende telefoonnummers, oplichters en vreemde oproepen.

Anoniem terugbellen

Als je nog steeds niet weet wie je heeft gebeld, kun je proberen (anoniem) terug te bellen om te zien wie er opneemt.

Als er aan de andere kant van de lijn geen reactie is of als het om een vreemd telefoontje gaat, kun je overwegen het nummer te blokkeren om te voorkomen dat het onbekende nummer je in de toekomst nog kan lastigvallen.

Voordat je in de verleiding komt om terug te bellen naar een onbekend nummer, kun je deze methoden gebruiken om erachter te komen wie je heeft gebeld.

Bron: