Freek Vonk deelt verdrietig nieuws: ‘Ze is 6 dagen oud geworden…’

Freek Vonk

In de wereld van de natuurwetenschappen is er een naam die je niet kunt missen: Freek Vonk! Deze charmante bioloog met zijn aanstekelijke enthousiasme is al jaren een van de meest geliefde televisiepersoonlijkheden van Nederland. Met zijn indrukwekkende kennis en onvermoeibare avontuursgeest heeft hij jong en oud het belang van natuurbehoud en dierenbescherming bijgebracht.

Horzelkind Kwak

De afgelopen weken zijn wellicht de meest bijzondere weken uit het leven van Freek Vonk geweest. Er groeiden namelijk drie larven in zijn kuit. Op social media heeft Freek zijn volgers volledig up to date gehouden m.b.t. zijn ‘kindjes’. Zo deelde hij beelden van zijn kuit toen de larven erin zaten, toen ze geboren worden. LET OP: Deze beelden kunnen als schokkend ervaren worden!

Het is maar goed dat Freek deze afleiding heeft gehad, want tijdens deze ‘zwangerschap’ kwam ook het nieuws naar buiten dat Freek en zijn toenmalige vriendin Franka Vedder uit elkaar waren gegaan. De larven waren dus een mooie afleiding voor Freek.

Freek weet natuurlijk álles van dieren en wist dan ook van tevoren dat Kwak niet lang zal leven. Het afgelopen weekend kwam Freek nog met een heuse gender reveal naar buiten, zijn Kwak is geboren als een meisje!

Verdrietig nieuws

Vandaag komt Freek met verdrietig nieuws, zijn ‘dochter’ Kwak is helaas overleden. Ondanks dat Freek dit wel had verwacht is hij toch verdrietig.

‘R.I.P. lieve Kwak. Ze is 6 dagen oud geworden… De tijd is echt voorbij gevlogen…’

Het ware hele intense weken voor Freek en heel Nederland leefde met hem mee. Maar het horzel-avontuur is nog niet helemaal ten einde, zo laat hij weten. ‘In overleg met Naturalis hebben we besloten dat we mijn horzelkindje en de twee overleden larven op niet al te lange termijn tentoon gaan stellen aan het publiek!! HOE GAAF IS DAT? Wil je ze straks in ‘levende’ lijve zien? Kom dan naar Naturalis in Leiden!’

Bron: