Dorus Bauer, de broer van Frans, had twintig jaar geleden een prominente rol in de realityserie De Bauers. In de nieuwe soap ‘Twintig jaar later’, is hij nergens te bekennen. Hoe komt dat?

Broer Frans Bauer

Tegen Story klapt Dorus uit de school. Hij laat weten dat het uit de koker van Frans komt. Die wilde dat de soap alleen om zijn gezin zou draaien. ”Om hem, Mariska, de zonen en hun geliefdes. En natuurlijk onze moeder die regelmatig bij hen thuis is.”
Frans heeft voor de opnames duidelijk gemaakt dat het niet de bedoeling zou zijn dat Dorus ook in de soap zou verschijnen. ”Ik heb daar geen problemen mee.” Dorus is ook gewoon naar de verjaardag van zijn broer gegaan. ”Alleen was ik er niet toen de camera’s begonnen te draaien.” Of hij toen is weggegaan of zichzelf geposteerd heeft op een andere plek is niet bekend.

Geen eigen keuze

Dorus heeft prima contact met Frans. Veel kijkers vonden het al vreemd dat hij niet te zien is in de soapserie. Er gingen zelfs geruchten dat Dorus er zelf voor gekozen heeft om op de achtergrond te blijven. Maar dat is totaal niet zo.
Sterker nog, Dorus had dolgraag mee willen doen. ”Ik heb er geen moeite mee om in beeld te komen. Dat was vroeger ook niet zo. Maar alles is anders nu.”

Kijkcijfers De Bauers

De Bauers – 20 jaar later is een megasucces. De eerste aflevering ging al meteen door het dak. Volgens expert Tina Nijkamp keken daar 1.425.000 huishoudens naar. Een week later waren dat er zelfs 1.487.000. Donderdag lag het aantal op 1.386.000.
Een prima score dus. Helaas duren de afleveringen niet zo lang. Of er nog een volgend seizoen gaat komen is nog niet bekend. Frans liet zich hier onlangs over uit,

Bron: