Frans Bauer (49) heeft onlangs zélf ondervonden dat je van het ene op het andere moment iets kunt mankeren. ‘Ik tilde een gitaarversterkertje op, een niemendalletje in een klein doosje. Je kan het met je pink optillen. Maar toch moet ik daarbij een verkeerde beweging hebben gemaakt,’ vertelt de zanger in het Vlaamse tijdschrift Dag Allemaal. Gevolg: vreselijke pijn in zijn onderrug.

De huisarts stelde spit vast en schreef hem medicijnen voor. Vervelend neveneffect was dat Frans niet mocht autorijden, al kon hij niets anders dan zich daarbij neerleggen. ‘Weet je, ik ben een principieel mens. Als ik van de dokter niet mag rijden met pillen in mijn maag, dan mag het niet en doe ik het niet.’

Paniek
Inmiddels is Frans ‘weer als nieuw’. ‘Het was even schrikken, maar ik ben er goed vanaf gekomen. Spit is een raar ding, het kan je zomaar overkomen. Ik heb gewoon pech gehad. Wat Mariska is overkomen, dát was pas erg.’ Frans doelt op de 4e januari 2022, waarop hij echt vreesde zijn Mariska (47) te verliezen. Toen ze op die bewuste dag ineens met een dubbele tong begon te praten, dacht Frans eerst dat het ‘dronkenmansgelal’ een geintje was. Maar toen ze ook uitvalsverschijnselen kreeg, sloeg hij alarm. Frans was doodsbang dat hij Mariska voorgoed kwijtraakte, toen hij achter de steeds harder rijdende ziekenauto scheurde. Hij was compleet in paniek, net als zonen Christiaan (21), Jan (20), Frans jr. (17) en Lucas (13).

Herstelproces
Hun moeder mankeerde immers nooit iets. Mariska, die een herseninfarct bleek te hebben gehad, mocht snel weer naar huis in het Brabantse Fijnaart, waar een lang herstelproces wachtte. Frans, die werd bijgestaan door zijn kinderen, moeder en schoonmoeder, is Mariska toen nóg meer gaan waarderen als spil van het gezin.

Bron: