Frans Bauer, de bekende Nederlandse volkszanger, staat voor een uitdaging die veel families herkennen: de zorg voor een ouder wordende ouder.

Zijn 78-jarige moeder Wies heeft steeds meer ondersteuning nodig in haar dagelijkse leven, iets waar Frans met veel liefde en toewijding gehoor aan geeft.

Beginnende Vergeetachtigheid

Wies, die nog steeds zelfstandig woont, vertoont tekenen van beginnende vergeetachtigheid.

Frans deelt in een openhartig gesprek met Weekend hoe dit haar leven en dat van de familie beïnvloedt.

“Het kortetermijngeheugen van mijn moeder is lastig,” legt Frans uit, “ze belt soms wel tien keer per dag met dezelfde vragen.”

Dagelijkse Ondersteuning

De zorg voor Wies is een familieaangelegenheid geworden.

Frans en zijn gezin nemen de dagelijkse zorg op zich, van koken tot gezelschap bieden. “Ik vind het ontzettend leuk om voor haar te zorgen,” zegt Frans, die zijn moederlijke band koestert, ondanks de uitdagingen die de zorg soms met zich meebrengt.

De Bauers op TV

De familie Bauer, inclusief moeder Wies, zal binnenkort weer te zien zijn in de realityserie ‘De Bauers – 20 Jaar Later’.

Frans ziet het als iets bijzonders dat zijn moeder deel uitmaakt van de serie, gezien haar leeftijd en gezondheidstoestand.

Een Herkenbaar Verhaal

De situatie van de Bauers weerspiegelt de realiteit van vele Nederlandse families, waarbij de zorg voor oudere ouders een steeds grotere rol speelt.

Frans Bauer laat zien dat, ondanks een druk leven en carrière, de zorg voor een geliefde ouder een prioriteit blijft, gevuld met liefde, toewijding en de dagelijkse realiteit van het ouder worden.

Bron: