Aanstaande donderdag is de reallifesoap van de Bauers weer op televisie te zien. Moeder Wies is daar ook in te zien. In een interview met De Telegraaf vertelt Frans over de bijzondere band met zijn moeder. En hij kan het op gegeven moment niet meer drooghouden.

De Bauers

In de Bauers zien kijkers hoe groots de verjaardag van de zanger, die vijftig jaar is geworden, werd gevierd. Hier was Shownieuws ook bij aanwezig. Frans was lyrisch. ”Alles wat Maris had geregeld was echt geweldig. Aan het eind van de avond werd ik naar Ahoy geloodst.”
Daar stond Frans een mooie verrassing te wachten. Een aantal bevriende artiesten begonnen op te treden voor hem. Hij vond het heel erg mooi, maar de optredens vielen in het niet bij het moment dat moeder Mies kwam: ”Dat deed mij heel veel.”

Frans breekt

Terwijl Frans dat vertelt, komt hij niet meer uit zijn woorden en begint te snikken. ”Het doet me nog steeds erg veel. Je realiseert je vaak niet als iemand op die leeftijd is, dat diegene nog bij bijzondere momenten is. Als je 50 wordt dan denk je: ze is er gelukkig nog. ”
Voordat zijn vader wegviel, heeft Frans hem de belofte gedaan om altijd goed voor zijn moeder te zorgen. Wies wil zo lang als haar gezondheid het toelaat in haar woonwagen blijven. Bauer hoopt dat hij nog lang van haar kan genieten.”Als zij er niet meer is, zou ik dat echt verschrikkelijk vinden”, zo besluit hij.

Ziekte van Alzheimer

In weekblad Privé vertelde Frans vorige maand dat zijn moeder de ziekte van Alzheimer heeft. Hij is bang voor de dag dat Wies haar woonwagen uit zal moeten vanwege haar gezondheid. ”Dan weet ik niet hoe het zal gaan.”

Bron: