Mart Hoogkamer kreeg in 2016 landelijke bekendheid te pakken vanwege zijn deelname aan seizoen 8 van het televisieprogramma Holland’s Got Talent. De zanger maakte verschillende hitjes waarvan de meest bekende toch wel zijn eerste nummer één hit ‘Ik ga zwemmen’ is. Echter lijkt de zanger zichzelf tegenwoordig behoorlijk voorbij te zijn gelopen.

In het afgelopen jaar of twee was Hoogkamer al behoorlijk met zijn gezondheid aan het hakkelen. Met enige regelmaat moest Hoogkamer zich afmelden voor optredens vanwege ziekte. Echter liet Hoogkamer onlangs weten dat het hem allemaal teveel werd: “‘Werk om te leven, leef niet om te werken’. Dit vertelde mijn moeder mij al van jongs af aan. Had ik maar naar haar geluisterd. De afgelopen tijd lijkt het erop dat ik mezelf voorbij ben gelopen. Door mijn grote passie om mensen te raken en te inspireren. Optredens, nieuwe muziek, programma’s op tv, kortom: ik kon er geen genoeg van krijgen.”

Zorgen om Mart Hoogkamer

Hoogkamer kwam vervolgens met het nieuws dat hij even wegblijft van zijn werk: “Nu blijkt dat ik mijn grenzen ben overgegaan. Dat het me allemaal te veel lijkt te worden waardoor ik recentelijk ook al verschillende optredens heb moeten afzeggen. De aankomende weken wil ik eerst tot rust komen en een nieuwe balans vinden tussen mijn passie muziek en mijn energieniveau. Dus ik las daarmee bewust een tijdelijke werk- en mediapauze in.” Gisteren liet zijn management weten dat de werkpauze verlengt wordt: “Mart is op de goede weg in zijn herstel maar is nog niet helemaal de oude om op 1 juli optimaal te kunnen functioneren.” Frans Duits uit zijn zorgen bij Story: “Ik kom Mart regelmatig in het land tegen. Ik zag een magere, uitgebluste jongen. Ik zei nog dat hij op zichzelf moest passen. ‘Jaja, dat doe ik ook..’, antwoordde hij. Maar ze zeggen ‘ja’ en doen iets anders.”

Bron: