De bom is gebarsten: Eva Jinek keert van RTL terug naar de publieke omroep. Vanaf 2024 is de presentatrice weer te zien op NPO. Het verschil in salaris is enorm. Jinek levert 1 miljoen euro per jaar in bij deze overstap…

Volgens oud RTL-baas Fons van Westerloo verdient Eva Jinek bij de commerciële omroep 1,2 miljoen euro per jaar, schrijft manners.nl. Vóór haar overstap naar RTL, verdiende de presentatrice zo’n 190 duizend euro bij KRO-NCRV. Volgens diverse bronnen schatten ze dat Jinek zo’n 200 duizend euro per jaar weer gaat verdienen waarbij ze op de NPO een talkshow gaat presenteren à la DWDD. Een miljoen euro inleveren dus.

Nuchter

Jinek is nuchter en geld is voor haar niet alles. ,,Voor mij is rijkdom dat je nooit op eten hoeft te beknibbelen. Dat ik bij de supermarkt zoveel dure producten kan kopen als ik wil. Of bij de fruitboer in mijn straat gewoon alles neem waar ik trek in heb. Dus ik was al gezegend”, zegt ze in een interview met Nouveau. ,,Bij de publieke omroep verdiende ik ook al veel geld, hè”, aldus Eva.

NPO is haar ’thuis’

Nederland was in shock door het nieuws van Jinek’s overstap van RTL terug naar de publieke omroep. Ook zijn ‘concullega’s’ blij met haar switch. “Ik hoopte ook wel dat ze naar de NPO zou gaan. Dat is toch wel het hoofdpodium en waar ze thuishoort”, laat Fidan Ekiz weten in De Oranjezomer. ,,Ik vind het wel bijzonder dat ze het doet”, vertelt Jeroen Pauw in talkshow Renze.

Van politiek naar Martien Meiland

Eva Jinek maakte in september 2019 bekend na vijftien jaar publieke omroep per januari 2020 over te stappen naar RTL. Het doel was om afwisselend met Beau van Erven Dorens op de late avond een talkshow te presenteren. Velen dachten dat de overstap alleen maar voor het geld was. De politieke en serieuze nieuwszaken moest Jinek wel inruilen voor interviews met Martien Meiland en menig bekend Nederland.

Bron: