Marc-Marie Huijbregts uit felle kritiek op prinses Amalia. In zijn podcast bespreekt hij het gegeven dat de prinses haar toelage weer wil ontvangen. Daar is Huijbregts niet bepaald over te spreken. Hij haalt enorm hard uit naar de dochter van de koning.

Toelage Amalia

Recent maakte demissionair premier Mark Rutte bekend dat Amalia per 1 januari volgend jaar weer een beroep wil doen op een onkostenvergoeding.
Die stortte ze tot nu toe terug, maar daar komt verandering in. Marc-Marie Huijbregts vindt dat ‘erg dom’. ”Zij vindt dus dat ze nu kosten gaat maken. Ik geloof dat ze dat een of twee keer niet heeft gehad. Nu heeft ze een brief geschreven dat ze het geld toch wel wil hebben.”

Welke kosten?

Huijbregts gaat verder en vraagt zich af wat voor kosten Amalia eigenlijk heeft. “Staatsbanket? Gewoon een keer gaan eten met de Spaanse koning! Wat maak je dan voor kosten? Schoenen? Ik wil wel een keer met haar gaan winkelen.”
Volgens Marc-Marie had Amalia beter gewoon al het geld kunnen pakken waar ze recht op heeft. ”Vanaf het begin af aan, dan was er minder gedoe geweest.”
”Ik vind het niet zo slim. Ik vind ook de adviseurs niet zo slim dat ze dit laten gebeuren. Ik vind het gewoon een beetje dommig.”

Bron: