Lee Towers heeft verdrietig nieuws gedeeld. De in Nederland beroemde zanger zal op 14 april aanstaande voor het laatst zijn bekendste cover van You’ll Never Walk Alone zingen bij de marathon in Rotterdam. De organisatie van NN Marathon Rotterdam bevestigt dit.

Lee Towers marathon

Lee Towers, die eigenlijk Leendert Huijzer heet, is inmiddels 78 jaar. Wanneer hij over 12 dagen voor het laatst zijn grootste hit ten gehore brengt, heeft hij dat zo’n dertig keer gedaan. In een persverklaring noemt Lee het iedere keer fantastisch om te zingen voor de deelnemers.
Maar, zo zegt hij: ”Aan al het moois komt een einde. Ik ben er ontzettend trots op dat ik zo veel edities mee heb mogen maken en dat ik het op een positieve manier af kan sluiten.” Vanzelfsprekend komt het nieuws keihard binnen bij zijn fans. Lee, die ook door de fans van Feyenoord als een icoon wordt beschouwd, hoort gewoon bij de marathon.

Laatste keer

De directeur van de NN Marathon Rotterdam, Wibert Lek, maakt van de gelegenheid gebruik Lee te bedanken voor zijn jarenlange toewijding. ”We kijken ernaar uit om nog één keer te kunnen genieten van zijn optreden.”
De laatste keer Lee bij de marathon dus. Wil jij hierbij zijn? Op zondag 14 april kun je hem bewonderen aan de voet van de Erasmusbrug. Hij begint iets voor 10.00 uur.
Op het nieuws wordt verschillend gereageerd. Er zijn fans die hun tranen moeilijk kunnen bedwingen. Anderen vinden dat Lee zijn beste tijd heeft gehad.

Vals

Hopelijk zingt hij dit keer wat beter als bij de talkshow Renze. Daar zong hij vorig jaar ook You’ll Never Walk Alone en dat kwam hem op felle kritiek te staan. Veel mensen vonden het kneitervals klinken. Ook de mannen van Vandaag Inside waren er niet van gediend. Zij lieten weten zich ontzettend te ergeren aan het optreden.

Bron: