Johnny de Mol verkeert drie weken na het overlijden van zijn zus Daniëlle van ’t Schip nog midden in het rouwproces. In de tussentijd moet hij voor zijn moeder zorgen, die er helemaal doorheen zit. ”We houden haar in de gaten.”

Zware periode

Johnny vertelt tegen De Telegraaf dat hij doorgaat met de missie die Daniëlle de familie op haar sterfbed heeft meegegeven: het licht verspreiden.
De Mol denkt elke seconde van de dag aan zijn zus. ”We hebben haar tot het laatst verzorgd en zij heeft ons zo goed begeleid.”

Net als de rest van de familie probeert Johnny de draad langzaamaan weer op te pakken. John van ’t Schip, de weduwnaar van Daniëlle, begon een week geleden al aan een nieuw hoofdstuk in zijn leven. Hij is nu de trainer van Ajax.
Johnny heeft veel respect voor zijn zwager. ”Hij is altijd een voorbeeld voor mij geweest. Dat hij deze klus heeft aangenomen, mede op aanraden van Daniëlle, daar krijg ik vlinders in mijn buik van.”

Willeke Alberti

Tot zover het ‘goede nieuws’, want wanneer zijn moeder Willeke Alberti ter sprake komt ligt de situatie anders.
Afscheid nemen van je kind is het zwaarste dat er is, de nachtmerrie van iedere ouder. Johnny: ”Haar moeten we de komende tijd goed in de gaten houden.”
Volgens De Mol haalt zijn moeder veel kracht uit haar kleinkinderen. ”Gisteren heeft ze met mijn jongste zoon Fender naar dvd’s gekeken. Dan zie ik haar opfleuren.”
Grote zorgen om Willeke Alberti (78) na verlies van dochter
”Maar als ik haar thuis breng en ik zie de foto van Daniëlle naast een brandend kaarsje staan, dan voel ik weer het grote verdriet dat zij heeft.”

Optredens

Willeke Alberti was eigenlijk van plan om alle optredens voorlopig te schrappen. Daniëlle wilde dat niet, want ook de zangeres moet het licht verspreiden.
”Gelukkig heeft mijn moeder daar zonder enige twijfel naar geluisterd en gaat ze binnenkort weer optreden in verzorgingstehuizen.”

Bron: