De Franse peuter Émile is al ruim drie maanden vermist en nog altijd weet niemand wat er met het jongetje gebeurd is. Maar volgens een expert komt daar binnenkort verandering in. Hij is ervan overtuigd dat de stoffelijke resten van de vermiste peuter in de komende maanden gevonden worden.

Ondanks de grote zoekacties en het gerechtelijk onderzoek dat van start is gegaan, is er nog altijd geen enkele verdachte in hechtenis genomen. De geruchten daarentegen vermenigvuldigden zich, want iedereen blijft zich afvragen: wat is er toch met Émile gebeurd?

Komst van de winter

Een expert is ervan overtuigd dat we daar binnenkort achter gaan komen. En dat heeft allemaal te maken met de komst van de winter. François Daoust, voormalig directeur van het Criminal Research Institute, verklaart dat de winter een aanzienlijke aanwinst voor het onderzoek zou kunnen zijn. ,,Het is heel gebruikelijk dat er in deze periode lichamen worden gevonden”, vertelt hij aan Franse media.

Nieuwe huizoekingen

Volgens Daoust staat het vast dat er de komende maanden nieuwe huiszoekingen zullen plaatsvinden rond Haut-Vernet, het Franse dorp waar Émile verdween. En plekken die voorheen onopgemerkt bleven, zullen door het veranderen van het seizoen aan het licht komen. Hoewel velen denken dat de verdwijning van Émile om een misdrijf gaat, hoeft dat volgens Daoust niet zo te zijn. ,,Het kan ook om een ongeval gaan”, stelt Daoust.

Andere zaak

De zaak van Émile doet onderzoekers denken aan de vijftienjarige tiener Lucas, die in 2015 verdween toen hij naar een bushalte liep. Ondanks talloze zoekacties was er geen spoor te bekennen van de tiener. Maar liefst zes jaar later werden de botten van de tiener eindelijk gevonden aan de onderkant van een klif, samen met enkele bezittingen van hem.

Het politieonderzoek concludeerde toen dat het om een ongeluk ging en dat Lucas was gevallen. Volgens onderzoekers is het daarom mogelijk dat het lichaam van Émile maanden later nog gevonden wordt.

Bron: