Nicol opent wederom de aanval op haar ex: eerder werd bekend dat zij toch aangifte doet tegen Peter wegens mishandeling. Nu eist ze ook dat de afleveringen van Massa is Kassa waarin zij te zien is offline worden gehaald én niet meer worden uitgezonden. Peters ex is namelijk nog steeds weleens te zien in een terugblik, bijvoorbeeld in de aflevering van 20 juni.

Gewelddadige gebeurtenissen
De ex van Peter wordt volgens haar advocaten Sébas Diekstra en Allon Kijl via de beelden steeds herinnerd aan de gewelddadige gebeurtenissen uit het verleden. Ook wordt de privacy van Nicol geschonden volgens haar management, omdat zij geen toestemming heeft gegeven voor verdere uitzending.

Victim blaming
Ook stellen Nicols advocaten dat zij slachtoffer is van victim blaming. ‘Zij wordt als slachtoffer in de verschillende afleveringen, die enkel amusementswaarde (blijken te) hebben, op een negatieve wijze weggezet’, schrijven ze in een brief. ‘Haar eer en goede naam worden door verschillende opmerkingen ook aangetast.’

Golddigger
Nicol wordt volgens haar managers neergezet als een golddigger. ‘Er wordt vaak lachend en gekscherend over haar gedaan, ze wordt heel vaak nog negatief genoemd of in beeld gebracht. Ze wordt neergezet als een probleem dat is opgelost terwijl juist híj in die relatie jarenlang het probleem.’

Rechtszaak
Als de Massa is Kassa-beelden van Nicol niet worden verwijderd, overweegt ze een verbod te eisen via de rechter en immateriële schade te verhalen bij Talpa en de producent.

Bron: