Caroline van Eeden, de voormalige huisvriendin van de familie Meiland, komt met een onthullend boek over de Meilandjes. Ze gooit alle geheimen van de familie op straat en onthult dat ze door alle narigheid met de Meilandjes PTSS heeft overgehouden.

Caroline heeft jarenlang gezwegen over haar plotselinge vertrek bij Chateau Meiland. Ze wilde rust, maar de Meilandjes bleven onophoudelijk in de media over haar praten. Volgens Valérie Lempereur, de schrijfster van het boek, heeft dat grote gevolgen voor Caroline gehad. ,,Ze hebben haar bestempeld als geldbeluste opportuniste, lui, ouderwets en zelfs als een instabiel individu. De overweldigende hoeveelheid negatieve publicatie heeft een enorme tol geëist van haar mentale gezondheid”, vertelt Valérie aan weekblad Story.

PTSS

Uiteindelijk leidde dat zelfs tot een ernstige depressie. ,,En alsof dat nog niet genoeg was, is bij haar ook posttraumatische stressstoornis (PTSS) vastgesteld. Volgens haar behandelend artsen heeft ze deze stoornis ontwikkeld als gevolg van alle narigheid met de familie Meiland. Dat mensen voor wie je altijd klaar hebt gestaan je dit aandoen, is voor mij amper voor te stellen…”

Wanhoopskreet

Waarom heeft Caroline na al die jaren plotseling besloten wél haar kant van het verhaal te vertellen? ,,Het boek is een wanhoopskreet. Caroline voelde zich emotioneel zo bekneld dat ze geen andere uitweg meer zag”, legt Valérie uit. Er zijn periodes geweest dat Caroline zich thuis opsloot omdat ze de moed niet had om naar buiten te gaan. ,,Het is zo onrechtvaardig wat haar allemaal door hen is aangedaan, dat is mij als schrijfster van haar boek meer dan duidelijk geworden.”

Caroline wil geen geld

Overigens wil Caroline geen cent aan haar boek verdienen. ,,Ze zei me: ‘De familie Meiland heeft me zo vaak een geldwolf genoemd in de afgelopen jaren, dat ik je nu al wil vertellen dat ik mijn vergoeding volledig wil schenken aan Kika, de Voedselbank en de Dierenbescherming. Het enige wat ik wil is dat ik weer de oude Caroline kan zijn en dat ik me niet meer hoef te verbergen omdat ik me zo schaam voor alles wat er over mij wordt gezegd en geschreven. Ik wil leven.’ Een week later ben ik begonnen, een maand geleden was het boek klaar.”

‘Haar onthullingen zijn verbijsterend’

Het boek van Caroline telt maar liefst 340 pagina’s, maar Valérie had er zonder moeite nog honderd pagina’s aan kunnen toevoegen. ,,Het was lastig om Caroline aan het praten te krijgen. Maar toen ze eenmaal begon te vertellen, kon ze niet meer stoppen. Op sommige momenten zat ik vol verbazing naar haar te luisteren, zó verbijsterend waren haar onthullingen”, aldus Valérie. ,,De mensen kunnen het tot in detail gaan lezen in het boek. Dit verhaal valt namelijk niet in een paar woorden uit te leggen.”

Het boek Nagejaagd – Caroline, de verbannen huisvriendin uit Chateau Meiland ligt op 2 oktober in de winkels.

Bron: