Klaas Otto is woest nadat Marieke van Beek, de voormalige beste vriendin van Rachel Hazes, heeft onthuld dat Rachel betaald kreeg om Klaas in 2016 op de loonlijst te zetten. Klaas heeft Marieke een sommatie gestuurd waarin hij dreigt met een kort geding.

In de sommatie ontkent Klaas dat hij Rachel heeft betaald. Klaas wil dat Marieke haar uitspraken rectificeert in RTL Boulevard. ,,En als RTL4 daar aantoonbaar niet aan zou willen meewerken, deze rectificatie (indien nodig voor uw eigen rekening) op de voorpagina van het katern Privé (Telegraaf) en op de website van dagblad De Telegraaf en het AD te laten plaatsen”, luidt het. Marieke heeft tot vrijdag 15 september de tijd om haar uitspraken te rectificeren. Doet ze dat niet, dan komt er een kort geding.

25.000 euro

Marieke van Beek zei dinsdag bij een getuigenverhoor in Arnhem dat Rachel Hazes in 2016 25.000 euro contant in een envelop zou hebben ontvangen om iemand ‘met een niet zo zuiver verleden’ op de loonlijst van haar bedrijf te zetten. Marieke gaf hierbij aan dat het om Klaas Otto gaat, de ex-leider van motorclub No Surrender.

Deal met Klaas Otto

Marieke zei dat ze Rachel destijds had afgeraden om de deal met Otto aan te gaan, maar Rachel deed het toch. ,,Ze heeft zichzelf ook gefotografeerd met dat geld. Ik, de dochter en de ex-schoonzus van de dochter ontvingen die foto”, zei Marieke, verwijzend naar onder anderen Roxeanne Hazes.

‘Heel bang’

Toen Rachel en Klaas later ruzie kregen, had Rachel volgens Marieke al 9000 euro van het contante geld opgemaakt, waarna Marieke naar eigen zeggen dat bedrag had geleend aan Rachel omdat zij ‘heel bang’ was dat de envelop terug moest naar Otto. Marieke benadrukt dat ze met Rachel heeft afgesproken dat die 9000 euro verrekend zou worden met de huur van de woning in Vinkeveen waar ze nog altijd verblijft. Rachel weersprak dit.

Bron: