De inzending van Joost Klein is ontzettend goed ontvangen. Europapa verovert de hitlijsten en binnen een paar dagen was het nummer al miljoenen keer beluisterd op YouTube. Nu is hij een van de favorieten voor de winst. Maar nadat zijn fans in grote getale begonnen te stemmen op zijn liedje, crashte de website van Eurovisie. En nu zijn de regels aangepast.

Poll Eurovisie

Op het moment van schrijven geven de bookmakers Joost Klein een winkans van 7 procent. Hiermee staat hij een straatlengte achter op Kroatië, dat 20 procent kans heeft. Op de website van Eurovisie kon je stemmen op jouw favoriete nummer.
Joost riep zijn volgers dan ook massaal om op hem te stemmen. Het gevolg daarvan was dat Joost binnen no time naar de tweede plaats steeg. Helaas vloog de website er vanwege het enorme verkeer ook uit. En dat viel ook op bij Eurovisie.

Regels aangepast

De organisatie heeft daarom besloten de regels van de poll aan te passen. Fans kunnen niet langer stemmen op de inzending uit hun eigen land. En dat is natuurlijk geen prettig nieuws voor Joost, die laaiend reageert via zijn Instagramkanaal.
Volgens Joost willen ‘ze’ niet dat hij wint. Hij schrijft letterlijk ‘They don’t want us to win’. In opvolgende ‘stories’ laat hij ook weten dat Eurovisie de regels heeft aangepast vanwege hem. ”We are too strong”, schrijft de rapper op zijn social media.
joostklein

Bron: