Joost Klein staat mogelijk grote problemen te wachten. De Zweedse krant Aftonbladet beweert namelijk dat de rapper/zanger tegen de politie heeft toegegeven dat hij ‘met zijn vuist heeft uitgehaald’ naar een vrouwelijke medewerker van Eurovisie.

Bewijs

Dit zou backstage zijn gebeurd (en dus niet direct toen hij het podium had verlaten), en dat is de oorzaak dat Joost is weggestuurd bij het festival. Althans, dat meldt de krant.
In tegenstelling tot wat er er eerder werd beweerd, is de politie nog niet klaar met onderzoeken. De politieman Emil Andersson, het hoofd van het onderzoekstream, zegt: ”Wij hebben bewijs dat een man verdacht wordt van bedreiging in de Malmö Arena tijdens de donderdagavond.”

Staat haaks op verklaring AVROTROS

AVROTROS kwam met een hele andere verklaring op de proppen. Zij stelden dat Joost een cameravrouw een aantal keer had verzocht om te stoppen met filmen.
Daarna zou Joost alleen maar een ‘dreigende beweging’ hebben gemaakt. Ook de blauwe vogel, Appie Mussa, vertelde gisteren op TikTok dat er ‘bijna niets’ was voorgevallen. Hij deed het voorkomen alsof de diskwalificatie zomaar was verzonnen.

Excuses

Het verhaal gaat nog verder, want nu blijkt dat Joost zich kapotgeschrokken is van zijn eigen gedrag. Hij heeft na het incident meermaals zijn excuses aangeboden.
Niet duidelijk is of deze excuses gericht waren aan de cameravrouw. Politieman Andersson zegt dat de kans op vervolging van Joost ‘goed’ is, vanwege het ‘overduidelijke bewijs’. Sterker nog, de rechtszaak zal vanwege dit ‘overduidelijke bewijs’ versneld worden.

Cameravrouw ‘helemaal kapot’

De cameravrouw in kwestie schijnt er compleet doorheen te zitten. ”Er is geen twijfel dat hij zeer agressief was, volgens meerdere getuigen ter plaatse.”
De vrouw is heel erg geschrokken dat wat Joost haar aangedaan zou hebben en krijgt inmiddels volop steun in Zweden.
Inmiddels komt de Telegraaf ook met nieuws. De meest gelezen krant van ons landt meldt dat de cameravrouw ‘gewoon haar werk’ deed.

Bron: