Erica Meiland en Chantal Janzen hadden eerder al een aanvaring tijdens Jinek over de uitspraken van Erica over hoofddoeken. Nu, anderhalf jaar later, is Erica nog stééds klaar met de presentatrice. ,,Als zij in beeld is, zap ik meteen weg!”

Erica Meiland lag behoorlijk onder vuur na haar omstreden uitspraken over de islamisering van Nederland. In de uitzending van Jinek werden haar uitspraken destijds besproken en ook Chantal schoof die avond aan. Zij sprak Erica aan op haar uitspraken. ,,Ik vind jou heel aardig, maar ik schrok hier wel van”, zei Chantal.

‘Vervelendste presentatrice’

,,Daar was ik zwaar in teleurgesteld, in Chantal”, vertelde Erica een paar maanden later. Kennelijk denkt Erica nog stééds hetzelfde over de presentatrice, want in de Meiland-scheurkalender wordt Chantal benoemd tot ‘vervelendste presentatrice’. ,,Klopt”, vertelt Erica in weekblad Weekend. ,,Dat vond ik vroeger niet, hoor. Ik was weg van Chantal. Maar je krijgt toch een heel ander beeld van iemand als ze dan zo doet.”

‘Ik zap weg’

Erica vindt dat Chantal te veel haar best doet om te deugen. ,,Het is allemaal dat ‘woke’-gedoe, dat deugen. Zeg gewoon waar het op staat. Het is zoals het is.” Erica kijkt dan ook niet meer naar de programma’s waarin Chantal te zien is. ,,Nu zap ik weg, ja. Ik kijk bijna nooit meer naar haar. Ze heeft ook geen goede programma’s, haha!”

Bron: