‘Dag vriendjes, en vriendinnetjes’ krijgt nu een hele andere, zeer verdrietige, lading. Clown Bassie is er zo slecht aan toe, dat hij een laatste videoboodschap heeft gemaakt.
Bassie en Adriaan zijn een begrip in Nederland, maar ook in andere landen. Aad en zijn oudere broer Bas staan bekend als ‘die clown en die acrobaat’.

Documentaire

Op 23 november jongstleden is de documentaire ‘Een Schat aan Herinneringen’ uitgebracht. Aad (81) is vanuit Spanje gekomen om de eerste twee voorstellingen bij te wonen.
In een interview gaf hij aan dat Bas er helaas niet bij kon zijn. Die kampt namelijk met een auto-immuunziekte en kan niets anders meer dan zijn rechterhand bewegen.
Zieke clown Bassie maakt laatste video: ”Bedankt voor alles”
Tegen weekblad Weekend vertelde Aad deze week dat Bassie hard achteruit gaat. ”Ik kan er niets positiefs van maken. De laatste vijf jaar leeft hij in de hel. Hij moet overal hulp bij vragen. Bas moet steeds afwachten. Dat is een totaal ander leven.”

Ziek

Een jaar geleden vertelde dochter Liesbeth ook over de toestand van haar vader. ”Hij heeft onder meer enkele problemen gekregen met zijn darmen. Hij krijgt regelmatig een antibioticakuur tegen allerlei infecties en hij ligt veel op bed.”
”Je ziet hem langzaam achteruitgaan, maar gelukkig zijn er ook dagen dat hij even opkrabbelt.” Bas heeft zijn documentaire inmiddels gezien en vindt die ‘iets te kort’.
Dat is begrijpelijk, want de twee hebben zoveel meegemaakt dat er vermoedelijk materiaal genoeg is voor wel tien films.

Laatste video

Ondanks dat het niet goed gaat met Bas, heeft hij een mooie videoboodschap gemaakt. Vanuit Spanje bedankt hij zijn broer Aad voor alles. We vonden het moeilijk om het droog te houden.

De documentaire is voorlopig nog in de bioscoop te zien. Wij hebben hem al gezien en raden hem aan. Wellicht word je in de gaten gehouden door de Baron, B100 of Vlugge Japie.

Bron: