Het is een verdrietige dag voor Rob de Nijs (80) en zijn partner Jet. ‘Loslaten… ik kan het niet zo goed en ik wil het ook helemaal niet!’, pent Jet over hun overleden kat Boris.

‘De ongrijpbaarheid van de dood daar verdrink ik haast in. Ook de dood van een huisdier raakt me hard. Lieve Boris, 15 jaar kattenkwaad, knuffels en duizenden kopjes. Ik ga ze missen. Ik ga jou missen! En wie nu zegt ‘het is maar een dier’ kan van mij de pot op!’, schrijft ze aangeslagen.

Zoon Julius
In februari kreeg familie De Nijs ook te maken met een grote tegenslag. De zoon van Rob en Jet, Julius werd aan een blindedarmontsteking geopereerd. Op Instagram deelt Jet een foto waarop je Julius in het ziekenhuis aan een infuus ziet liggen. ‘Het mag best even iets saaier zijn hoor, ons leven’, schrijft Jet bij de foto. ‘Gewoon een beetje ‘normaler’, niet te veel gedoe. Maar daar had een rudimentair orgaan van de 11-jarige deze week maling aan’, aldus een bezorgde Jet.


Parkinson
Jet draagt niet alleen zorgen om de overleden poes en zoon Julius, ook de ziekte van haar man zorgt voor slapeloze nachten. Aan Vrouw Magazine vertelt Jet dat de ziekte van Parkinson Rob steeds meer in zijn greep krijgt. ‘De parkinson begint echt om zich heen te slaan, dat is heel pijnlijk en verdrietig’.

Diagnose
De Nijs kreeg in 2019 officieel de diagnose, maar zijn grote liefde Jet denkt dat ze zanger de ziekte al meer dan 15 jaar heeft. ‘Als ik nu terugkijk, denk ik dat Rob het al vijftien of twintig jaar heeft. Zijn handen begonnen te trillen, maar lang dachten we dat het een onschuldige tremor was. Die werd erger en daarbij kreeg hij andere klachten: hij kon minder goed ruiken, was ’s nachts onrustig… We kwamen bij een neuroloog terecht. Het was geen grote verrassing toen de diagnose viel. Een paar maanden later kwam het beruchte fragment online van Rob die bij een optreden van het podium viel. Omdat daarop veel reacties kwamen dat hij dronken zou zijn geweest, voelden we ons gedwongen om zijn ziekte wereldkundig te maken.’

Afhankelijk
Rob is inmiddels volledig afhankelijk van Jet. ‘Ik zorg graag voor hem, maar het is intens’, laat ze weten. ‘De opleiding voor verpleegkundige die ik ooit deed, komt nu goed van pas: ik kan alle medische handelingen zelf doen, we hebben geen zorg thuis.’

Bron: