Er is enorme ophef ontstaan over feestwinkel die al jaren een gorilla voor de deur heeft staan, en deze speciaal voor het EK versierd heeft met een oranje slinger en een zweetband met daarop nummer 10. Een woke persoon associeert de aap met Memphis en is woest.

Gorilla met zweetband

Het Nederlands elftal kan vanavond ten koste van Turkije doorstoten naar de halve finale van het EK. Memphis Depay is misschien wel de meest besproken speler van Oranje.
En nu is een woke persoon pislink. De eigenaar van het Instagram-account ‘Wepromiseto’ liep van de week in Hoorn, en zag daar een versierde gorilla voor de deur staan. De aap had een oranje slinger om en een band om zijn hoofd waar nummer 10 op staat.
‘Wepromiseto’ besloot hier een video van te maken en heeft besloten de racismekaart te trekken. Hij/zij vindt dit niet kunnen en haalt op Instagram hard uit naar de betreffende feestwinkel.
Volgens ‘Wepromiseto’ gaat het om een duidelijke verwijzing naar de ‘zwarte voetbalspeler Memphis Depay’. Het account tagt onder meer Kick Out Zwarte Piet en Omroep Zwart, en wil hiermee gesteund worden door hen.

‘Staat er al bijna 40 jaar’

De feestwinkel in kwestie heeft de gorilla echter al bijna 40! jaar voor de deur staan. De aap wordt regelmatig versierd en ook nu is dat het geval.
Op social media gaat het flink los tussen mensen die hier racisme in zien en mensen die doodmoe worden van het gezanik.
Het eerste groepje is nu ook volop bezig om negatieve reviews op Google te plaatsen over de feestwinkel. Dat wordt weer niet gewaardeerd door de tegenhangers.
Wat vind jij hiervan?

Bron: