De meeste kennen allemaal de film Jaws wel. Ondanks dat de film tegenwoordig helemaal niet meer realistisch is, was dit vroeger wel anders. Veel mensen durfde na het zien van de film een tijdje niet meer in de zee te zwemmen.

Toch komt het maar bij weinig mensen voor dat ze in het echt een haai ontmoeten. Toeristen in Gran Canaria waren onlangs zo gelukkig om het wél een keer mee te maken.

Telde, Gran Canaria

In Telde, Gran Canaria, is vorige week een haai van minstens twee meter gespot. Waar haaien normaal best rustig zijn in het ‘besluipen’ van hun prooi, ging deze haai als een malle tekeer in het water. Het duurde daarom ook niet heel erg lang voor hij opgemerkt werd door strandgangers en de kustwacht.

Eenmaal gespot besloot de kustwacht om direct het gehele strand af te zetten. Ondanks dat er veel toeristen rustig aan het kijken waren naar de haai, zijn er natuurlijk ook altijd een aantal hysterische figuren die het hard uitgillen.

Niet heel slim natuurlijk als je ziet dat de haai al in paniek is, en al helemaal niet nodig als je gewoon veilig op het droge staat.

Haai ‘neemt de benen’

Ondanks dat het geschreeuw enorm frustrerend is voor zowel omstanders als de haai, lijkt het wel te helpen om de haai af te schrikken. Het duurt namelijk niet lang voor hij zich weer terugtrekt naar de diepte van de zee.

De politie heeft uit voorzorgsmaatregelen dit gedeelte van de zee toch nog even afgesloten gelaten. In de beelden hieronder is de commotie te zien.

Bron: