Jan Smit is per direct persona non grata bij FC Volendam. Gisteravond heeft hij een mail ontvangen van de Raad van Commissarissen. Daarin werd hem medegedeeld dat het voltallige bestuur ontslagen wordt. Jan was sinds vorig jaar voorzitter.

Ontslagen

Op Instagram haalt Jan Smit verwoestend uit. ”Nadat eerder dit jaar mijn vriend, gedroomd vicevoorzitter en mede-grondlegger van ambitieuze hervormingen, Keje Molenaar, al publiekelijk door de rvc werd geëlimineerd, wordt nu het bestuur uit de weg geruimd.”

Jantje Smit verwacht dat de rvc nog niet klaar is. Hij denkt dat Wim Jonk, Jasper van Leeuwen en zelfs Ruben Jongkind binnenkort moeten vertrekken.
”De architecten achter dit succes, die hoogstpersoonlijk verantwoordelijk zijn voor promotie naar de Eredivisie en tevens handhaving voor het eerst in 35 jaar!”
”Helaas zijn er zes mensen in de bovenste laag van onze voetbalorganisatie die er (nog steeds) fundamenteel anders over denken dan wij.”
”Dat geeft voor de rest niet, maar het betekent wel dat ik voor het eerst in mijn leven word afgezet vanwege mijn idealen voor FC Volendam. Een twijfelachtige eer, maar wel voor het mooiste doel dat ik bijna tien jaar belangeloos heb mogen dienen.”

Afscheid

Eerder deze maand gaf Jan in een openhartig interview aan dat hij Volendam binnen vijf jaar naar Europa wilde loodsen. Zie je het al voor je? Manchester City – FC Volendam? Onrealistische kletspraat, maar Jan geloofde er in.
Om die droom te kunnen realiseren, zou er flink gemoderniseerd moeten worden. Jan was daarmee begonnen, maar werd flink tegengewerkt door de rvc. ”Een Volendammer houdt blijkbaar niet zo van verandering, zo zei hij al eerder.
Smit schatte in dat het hervormen zo’n twee jaar in beslag zou nemen. Daarna zou hij aftreden. Maar nu heeft de rvc dus besloten om het weg te sturen, en te ontslaan.
Vreemde jongens, die Volledammers.

Bron: