Op Instagram deelt Monique Westenberg beelden van een goed gelukte ’thuisbevalling’ van haar baby haai. Ze is in extase en dolenthousiast over de nieuwe gezinsuitbreiding. ‘Hoe cool!”

Trotse haaien-moeder Monique, filmt de bevalling van dichtbij. Met haar andere hand scheurt ze het ei voorzichtig open. Al snel wordt een opgerolde witgestippelde bamboehaai zichtbaar, die vervolgens voorzichtig naar de bodem van het aquarium zwemt. ‘Hij doet het’, roept Monique enthousiast.

Groot genoeg

Onder de video geeft Monique uitleg over haar nieuwe huisdier. ‘Vandaag hadden we een geplande geboorte van een Bamboe haai!’ Begint Monique. ‘Afgelopen maanden hing het ei in ons zeeaquarium om te groeien. Het was nu groot genoeg om er uit gehaald te worden.’

De tekst gaat verder onder de post.

Plannen

Westenberg heeft de geboorte van de Hazes-haai moeten plannen en kreeg professionele hulp bij het verplaatsen van het ei. ‘Anders was er het risico dat een aantal van onze andere vissen de baby haai als hapje zouden zien.’

André Hazes

Het diertje in kwestie heeft een bijzondere naam gekregen. ‘Omdat het vandaag ook de geboortedag is van André Sr. krijgt hij de naam Ger (van Gerardus). Ze sluit het bericht af met een woordgrap: ‘Ik zal jullie op de hoogte houden hoe het de aankomende tijd zal gaan. Welkom in ons gezin Ger Haaizes’, aldus een jolige Monique.

Rachel

Niet alleen Monique staat stil bij de geboortedag van André Hazes, ook Rachel herdenkt haar overleden man op sociale media. Er is nog geen dag voorbij gegaan dat er niet over jou gesproken is’, schrijft Rachel bij een reeks foto’s op Instagram.

Bron: