Ellen ten Damme kun je kennen als zangeres en actrice. In 1991 maakte ze haar filmdebuut in Paul Ruvens muzikale eindexamenfilm De tranen van Maria Machita waarvoor ze meteen al genomineerd werd voor een Gouden Kalf. Grotere bekendheid kreeg ze als het hulpje Joosje in de advocatenserie Pleidooi. Films als All Stars en No Trains No Planes volgden, evenals de kaskraker voor jongeren Volle maan. Ook speelt ze een redelijk grote rol in de serie Mijn vader is een detective en verscheen ze, naast o.a. Pierre Bokma, in een aflevering van Dalziel and Pascoe.

Maar ook in de muziek heeft Ten Damme naam gemaakt. Ten Damme zong verschillende soundtracks van films in waaronder Honneponnetje. Ze zong voor deze film de single Trust In A Feeling in onder de naam Ellen D. Als zangeres trad ze op met de band Soviet Sex. Solo heeft ze zes albums uitgebracht. Ten Damme is zeer bekend in Duitsland dankzij rollen in veel (televisie)films. Ze spreekt en zingt vrijwel accentloos Duits.

Ellen ten Damme heeft filmklus te pakken!

Onlangs kwam Ten Damme weer veel in het nieuws vanwege de zedenzaak tegen Ali B. Ali B wordt verdacht van maar liefst vier zedendelicten. Ali B wordt verdacht van twee verkrachtingen en twee aanrandingen, met in totaal drie slachtoffers, onder wie zangeres en actrice Ellen ten Damme. Ten Damme heeft geen aangifte gedaan, maar het OM heeft het door haar verklaarde wel meegenomen in de aanklacht.

De zitting heeft gigantisch veel media-aandacht gekregen en Ellen heeft veel kritiek gekregen vanwege verschillende verklaringen die ze afgelegd zou hebben. Toch is er ook mooi nieuws voor de actrice dit weekend. Shownieuws meldt dat Ellen te horen is in de nieuwe Pixar-film Inside Out 2. Ellen zou een van de Nederlandse stemmen van nieuwe emoties die een hoofdrol spelen in Inside Out 2 verzorgen. Dat heeft Disney bekendgemaakt. De Nederlandse versie heet Binnenstebuiten 2 en Ellen heeft de stem van Ennui ingesproken.

Bron: