In de schaduwen van het schandaal dat zich rondom Marco Borsato heeft gewikkeld fluistert zijn inner circle bezorgde woorden. “Soms weet zelfs zijn zoon niet waar hij is,” onthult een naaste vriend van Marco, terwijl de onzekerheid rondom zijn juridische perikelen als een mist over zijn dagelijks leven hangt.

Deze goede vriend deelt in een exclusief gesprek met weekblad Privé dat sinds de bekendmaking van justitie dat ze hem gaan vervolgen Marco een teruggetrokken bestaan leidt. “Sinds hij weet dat hij te zijner tijd voor de rechter moet verschijnen, is hij meer dan ooit in zichzelf gekeerd,” aldus de vriend. Een blik in Marco’s gedachten is nu ondoorgrondelijker dan ooit.

De vriend benadrukt hoe de zanger ooit vol vertrouwen was dat de aangifte niet tot vervolging zou leiden. Maar de realiteit heeft ingeslagen als een bom: “Marco’s carrière is kapot.” Zelfs als zijn naam gezuiverd wordt, blijft de schade aan zijn reputatie onuitwisbaar.

In de nasleep van het verontrustende nieuws houdt Marco zich schuil en wat zijn dierbaren doet wankelen op hun grondvesten. “Omdat hij zich meteen daarna onbereikbaar hield.” Zijn vrienden en familie leven tussen hoop en vrees, elke gemiste oproep voedt de angst voor wat er zou kunnen zijn.

Maar ondanks de donkere wolken staat zijn moeder Mary samen met zijn naasten, rotsvast achter hem. “Ja, wat er ook wordt beweerd, ik heb niet de indruk dat Marco voor ons iets achterhoudt,” zegt de vriend, die Marco’s zwijgzame natuur bevestigt. “Van nature is Marco gesloten en dat is hij nu nog veel meer dan in zijn zorgeloze jaren.” En terwijl Marco zich in zijn eigen wereld terugtrekt, verdedigt moeder Mary vurig de naam en eer van haar zoon tegen de harde buitenwereld.

Bron: