Matthijs van Nieuwkerk was gisteren als mystery guest te gast bij de boekpresentatie van Bart Chabot. Het was zijn eerste publieke optreden sinds de beschuldigingen over grensoverschrijdend gedrag bij De Wereld Draait Door.

Matthijs van Nieuwkerk leidt sinds eind vorig jaar een teruggetrokken bestaan. De Volkskrant berichtte in november over grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij De Wereld Draait Door. Er zou jarenlang een angstcultuur hebben geheerst. Sinds de beschuldigingen komt de presentator amper de deur uit.

Eerste publieke optreden

,,Het is alweer even geleden dat we iets van Matthijs van Nieuwkerk zagen”, meldt juicekanaal Realityfbi op Instagram. Het kanaal deelt een story van Paagman, waarin te zien is dat Bart Chabot zijn boek Engelenhaar presenteert. In de story is ook Matthijs, die mystery guest was, te zien ,,Zo te zien was Matthijs vanavond bij een boekpresentatie van Bart Chabot.”

‘Tiran’ Matthijs van Nieuwkerk

De verhalen over ’tiran’ Matthijs van Nieuwkerk zijn ongetwijfeld niemand ontgaan. Hoewel het zich jaren geleden heeft afgespeeld, zijn sommige oud-medewerkers van De Wereld Draait Door naar eigen zeggen nog stééds doodsbang voor Matthijs. ,,Ik ben nog altijd bang voor Matthijs”, vertelde een tv-maakster eerder aan weekblad Privé. ,,Dat komt, als we na een uitzending boven in de redactieruimte zaten om bij te komen, dan hoorde je aan de manier waarop hij de trap op kwam al wat er ging komen. Je herkende na een tijdje zíjn pas.”

Tv-comeback?

Matthijs zit al ruim een half jaar thuis, maar zou langzaam toewerken naar zijn grote tv-comeback. Rob Goossens heeft het een en ander gehoord in de wandelgangen, onthulde hij gisteren in RTL Boulevard. ,,Hij is natuurlijk de grote talkshowhost en zelfs dat domein, daar zou hij dus wel weer interesse in hebben”, zei Rob. ,,Zelfs een dagelijkse talkshow zou een optie zijn. Dat is in ieder geval wat er in NPO-kringen rondgekletst wordt, waarbij je natuurlijk wel moet aantekenen: er wordt heel veel gekletst in Hilversum.”

Bron: