Tijdens de première van de film “Smelt” vertelde Jet de Nijs-Koetschruiter aan Shownieuws hoe het nu gaat met haar man Rob de Nijs (80) die al lange tijd lijdt aan de ziekte van Parkinson. “Hij is positief ingesteld en fysiek wordt hij wel wat minder”, zei ze. Maar ze benadrukte ook dat haar man een “blijmoedig mens” is en dat hij het avontuur met volle moed aangaat.

‘Parkinson slaat om zich heen’

In december vertelde Jet de Nijs-Koetschruiter aan VROUW dat de ziekte van Parkinson haar man steeds meer in zijn greep krijgt. “De parkinson begint echt om zich heen te slaan, dat is heel pijnlijk en verdrietig”, zei ze. Rob de Nijs kreeg in 2019 officieel de diagnose, maar volgens Jet denkt ze dat hij de ziekte al meer dan 15 jaar heeft. “Als ik nu terugkijk, denk ik dat Rob het al vijftien of twintig jaar heeft. Zijn handen begonnen te trillen, maar lang dachten we dat het een onschuldige tremor was. Die werd erger en daarbij kreeg hij andere klachten: hij kon minder goed ruiken, was ’s nachts onrustig… We kwamen bij een neuroloog terecht. Het was geen grote verrassing toen de diagnose viel. Een paar maanden later kwam het beruchte fragment online van Rob die bij een optreden van het podium viel. Omdat daarop veel reacties kwamen dat hij dronken zou zijn geweest, voelden we ons gedwongen om zijn ziekte wereldkundig te maken.”

Niet ver kijken

Jet kijkt niet graag naar de toekomst. “Ik kijk niet zo ver, dat vind ik moeilijk. Rob zegt zelf de honderd te willen aantikken, maar realistisch is dat niet. Hij is inmiddels echt een zieke man”, zei ze. “De liefde die we nu samen hebben, is: verstrengeld zijn. Naast elkaar liggen in plaats van seks hebben. En misschien ook een stuk rouw. Daar zitten we nu in. We weten waar deze ziekte toe leidt.”

Bron: