Dieuwertje Blok en haar man Peter gaan momenteel door een zeer heftige periode. De presentatrice heeft te horen gekregen dat ze een neusamputatie moet ondergaan. Haar man is echter ook ernstig ziek. ”Als ik nog drie, vier jaar heb”, aldus Peter tegen weekblad Story.

Infectie

Peter de Bie (73), de grote liefde van Dieuwertje, vocht vorig jaar voor zijn leven in het ziekenhuis. Hij had een infectie opgelopen aan de tussenwervels van zijn rug.
”Ik werd ’s morgens wakker en kon niets meer bewegen. Ik kon niet zitten, niet staan…niets.” Peter werd door brandweermannen uit huis getakeld en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Jaarlijks zijn er ongeveer 85 gevallen per jaar die deze aandoening krijgen.
Gemiddeld overlijdt 33 procent van deze mensen. Bij Peter is het ‘goed afgelopen’, maar nu blijkt dat zijn been tot onder zijn knie is geamputeerd. Zijn vrouw Dieuwertje is zijn grote steun en toeverlaat. Zelfs toen er bij de presentatrice huidkanker werd geconstateerd.

Geen medelijden

Dieuwertje wordt momenteel volop gesteund. Er kwamen hartverwarmende reacties binnen, terwijl ook haar kinderen en haar man er voor haar zijn.
Peter vindt het echter heel moeilijk dat hij er niet volledig voor zijn vrouw kan zijn. ”Hij was erg aangeslagen, veel meer dan ikzelf. Daarmee heb ik moeite”, aldus Dieuwertje die geen medelijden wil. ”Ik weet niet wat ik daarmee aan moet. Daar help je me niet mee. Dan voel ik me kwetsbaar.”

Arts brengt slecht nieuws

Peter heeft van de arts te horen gekregen dat zijn situatie achteruit zal gaan. ”Het wordt alleen maar minder.” Peter heeft recent ook hartproblemen gekregen.
”Dat was een tik, het dwingt je om beslissingen te nemen.” Hij hoopt op een prothese zodat hij weer kan lopen en autorijden. Maar lang heeft hij niet meer te leven. ”Ik word zeker geen 80. Stel dat ik nog drie, vier jaar heb, dan wil ik in die tijd rucksichtlos feestvieren.”
Desalniettemin had niemand op een nieuw drama gerekend in het leven van de twee. We wensen hen dan ook veel kracht toe.

Bron: