De bedreiging rondom Amalia houdt niet alleen de gemoederen in Nederland bezig, maar ook in Duitsland. De prinses zou nog altijd samen zijn met de Duitse Isebrand, die de afgelopen tijd ongetwijfeld haar rots in de branding is geweest. In Duitsland gaan er dan ook geruchten rond dat Amalia voor de liefde afstand zou doen van de troon. Dat melden Duitse media.

In 1936 nam de Engelse koning Edward afstand van de troon om samen te zijn met de Amerikaanse actrice Wallis Simpson. Die beslissing veroorzaakte destijds een groot schandaal, maar volgens Duitse media bestaat er een kans dat in Nederland hetzelfde gaat gebeuren.

Steun

In Duitsland gaan er geruchten rond dat Amalia overweegt afstand te doen van de troon, meldt de Duitse website Vip. Amalia is sinds de zomer van 2021 samen met Isebrand en hij zou ‘precies zijn wat Amalia nodig heeft’. Ongetwijfeld is Isebrand de afgelopen maanden een grote steun geweest voor de prinses.

Bedreigingen

De bedreigingen aan haar adres hebben een grote impact op Amalia, zo vertelde ze in Sint Maarten. ,,Ik ga er heel eerlijk in zijn, dat ik het nog steeds heel erg moeilijk heb. Ik mis het normale leven, het leven van een student. Door een straat kunnen lopen en naar een winkel kunnen gaan.”

Trouwen

Des te belangrijker zijn de mensen die Amalia in deze tijd steunen, zoals Isebrand. Maar als het op liefde aankomt kan de prinses geen vrije beslissingen nemen zoals andere jonge vrouwen van haar leeftijd. Om te trouwen heeft Amalia goedkeuring nodig. Als ze die niet krijgt en ze trouwt alsnog, verliest Amalia haar rechten op de troon.

,,Maar misschien vraagt ​​Amalia zich ook af: waar doe ik dit allemaal voor? In Nederland bevindt het koningshuis zich in een vertrouwenscrisis – de populariteitscijfers dalen”, luidt het op de Duitse website. ,,Er kan dus meer dan één reden zijn voor de kroonprinses om een ​​ander pad te volgen dan haar voorouders.”

Bron: