Rachel stond vorige week tegenover haar eigen dochter in de rechtbank. Roxeanne heeft haar moeder voor de rechter gesleept vanwege de erfenis van haar vader. Eerder werd duidelijk dat Rachel een bepaling in het testament van André Hazes altijd heeft verzwegen. Weekblad Privé heeft het testament nu openbaar gemaakt. Wat blijkt? Rachel is géén erfgenaam!

Het was een publiek geheim dat Rachel niet meer samen met André kon leven en besloot tot een echtscheidingsprocedure. Hoewel de procedure even werd gepauzeerd omdat Rachel terugkeerde om voor André te zorgen, bleef het wél op de rol bij de rechtbank staan. Met voor Rachel enorme gevolgen, zo blijkt nu.

Hazes-testament op straat

Weekblad Privé meldde eerder al dat André Hazes drie jaar voor zijn dood in zijn testament had aangepast dat Rachel niets zou erven wanneer zij zouden scheiden óf wanneer er een procedure daartoe zou zijn opgestart. Volgens Rachel klopt deze informatie niet, waarna Privé het testament openbaar heeft gemaakt. Het Hazes-testament bevat de volgende tekst:

,,De beschikkingen ten behoeve van mijn echtgenote – waaronder begrepen zijn eventuele benoeming tot executeur-testamentair – gelden niet, indien mijn huwelijk met mijn echtgenote door mijn overlijden wordt ontbonden en zich ten tijde van mijn overlijden één van de volgende gevallen voordoet: er is een procedure tot echtscheiding of tot scheiding van tafel en bed in rechte aanhangig; er is een beschikking tot scheiding van tafel en bed uitgesproken. In deze gevallen sluit ik mijn echtgenote voor zoveel nodig tevens uit als erfgenaam.”

Laatste waarheid

De tekst in het testament is duidelijk: Rachel is géén erfgenaam! Het is iets wat Roxeanne al vermoedde: ze spande een rechtszaak aan tegen haar moeder omdat ze argwaan kreeg over de erfenis. Roxeanne wil maar één ding en dat is de laatste waarheid over haar overleden vader op tafel krijgen. En die krijgt ze nu: er wordt veel duidelijk uit de officiële stukken waarover Privé beschikt. Sommige daarvan werden vorige week besproken in de rechtszaal, maar andere zijn vermoedelijk niet eens door Roxeanne gezien.

De rechter doet volgende week uitspraak.

Bron: