De ludieke tv-prijs, in de geest van anti-prijzen als de Loden Leeuw en de Razzie Awards, wordt jaarlijks een dag voor het Gouden Televizier-Ring Gala uitgereikt.

‘Lachen deden we vroeger om de voice-overteksten van Frank Lammers. Nu worden we vooral ‘foxwild’ om het feit dat SBS6 zich in steeds ongeloofwaardigere bochten wringt om Massa Is Kassa toch vooral op de buis te houden’, oordeelt de jury.

Reallifesoap

‘Voor het echte verhaal van deze reallifesoap moeten we niet naar tv kijken, maar in de dossiers van de FIOD en het Openbaar Ministerie.’ Tegen Peter Gillis lopen meerdere rechtszaken, waaronder een mishandelingszaak. Hij zou zijn ex Nicol Kremers onder meer in haar rug en neus hebben gebeten.

Andere programma’s

Massa is Kassa versloeg onder meer de programma’s Alles is muziek, Ruud & Olcay, Goud Zuid en Avastars. RTL Boulevard reikt de prijs woensdagavond uit aan Peter Gillis.

TV Knol voor slechtste presentator

De TV Knol voor slechtste presentator gaat naar Lauren Verster. Andere kanshebbers voor deze prijs waren onder anderen Patrick Martens, Sahil Amar Aïssa en Dennis van der Geest. De jury bestond dit jaar uit journalist Rob Goossens, Spreekbuis-uitgever Richard Otto en Rens Muller (De Gooi- en Eemlander).

Bron: