Een groot drama voor koningin Máxima. Haar Griekse vriendin Marianna Vardinoyannis, die ook samen met Máxima campagne voerde in de strijd tegen kanker, is overleden. Het zorgt voor een schaduw over de Griekse vakantie van de Oranjes.

Volgens Griekse media stierf Marianna afgelopen maandag op 80-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Athene. Kort voor haar overlijden werd ze naar een privékliniek gebracht omdat haar gezondheid steeds verder achteruit ging.

Drama voor Máxima

Het moet een grote klap zijn voor koningin Máxima, die momenteel met haar gezin op vakantie is in Griekenland. Máxima kreeg een bijzondere band met Marianna nadat zij en Willem-Alexander in 2012 een villa kochten in de Griekse gemeente Ermionida. Máxima en Willem-Alexander maakten veel vrienden in de omgeving, waaronder de familie Vardinoyannis. Toen het koningspaar vorig jaar op staatsbezoek waren in Griekenland, waren Marianna en haar man ook uitgenodigd voor het banket.

Bekend in Griekenland

Marianna was een bekend figuur in Griekenland, dankzij haar activisme en filantropie. Als UNESCO Goodwill Ambassador zette ze zich in voor de rechten van kinderen en gezinnen. Ook investeerde ze veel in hulp aan kinderen die misbruikt zijn. Daarnaast was Marianna de drijvende kracht achter kliniek Elpida, de eerste kliniek in Griekenland waar kinderkanker behandeld wordt. Marianna netwerkte veel met Máxima over de kliniek en andere projecten.

‘Contact met ex’

Onlangs meldde weekblad Story dat Máxima mogelijk contact heeft met haar ex Pablo Jendretzki. De koningin zou een geheim Instagram-account hebben die alleen geschikt is voor vrienden en familie. Tussen de volgers staat ook de Argentijnse architect Pablo. Of Willem-Alexander hier vanaf weet is niet bekend, maar de andere exen van Máxima staan niet tussen de volgers.

Bron: