Pak je muts en wanten er maar weer bij, want het belooft volgens Weeronline koud te worden deze week. Vandaag zijn er nog enkele zonnige periodes, maar in de aankomende dagen daalt de temperatuur. In de noordelijke provincies is er zelfs kans op sneeuw.

In de middag zal het op veel plaatsen droog blijven, maar morgen is dat een ander verhaal. In de loop van de nacht wordt het steeds kouder en zal op verschillende plekken in het land ook motregen vallen. De temperatuur daalt af van 12 naar 9 graden. Dinsdag zal het buiten overdag grijs zijn, met een gemiddelde temperatuur van 11 graden.

Op woensdag wordt het 2 tot en met 5 graden en kan men bovendien rekenen op zware koude windstoten. Donderdag kunnen de noordelijke provincies sneeuw verwachten. Het wordt in Groningen gemiddeld 1 graden. Serieuze sneeuwpret zit er niet in, want in de nacht stijgt te temperatuur alweer naar 3 tot 6 graden.

Weekend

Vanaf vrijdag kunnen de mutsen en wanten weer de kast in. De voorspelling is een landelijke gemiddelde temperatuur van 7-12 graden. Ook in het weekend zal het weer niet veel meer schommelen, en rond de 10 graden blijven.

Bron: