Het is gisteren voor de zoveelste keer gebeurd dat muziek van Martin Garrix zonder zijn toestemming uitgelekt of gekopieerd werd. De artiest post een aantal berichten op zijn Instagram stories waarin hij duidelijk maakt dat hij hier helemaal klaar mee is.

Belangrijk

We weten allemaal hoe belangrijk nog niet uitgebrachte muziek is voor platenmaatschappijen en artiesten. Releasedata worden gekozen met een heleboel criteria in het achterhoofd en elke keer dat artiesten mensen binnenlaten in hun creatieve werk – of het nu gaat om het spelen van een onuitgebrachte tune op een festival of het posten van een fragment op Instagram – wordt er meestal grondig over nagedacht.

‘Jullie verpesten het’

Daarom is het extra pijnlijk voor een artiest als hun werk gestolen of gelekt wordt, en bij DJ Martin Garrix is dit nu voor de zoveelste keer gebeurd. Op Instagram post de artiest een screenshot waarin te zien is dat hij een bericht stuurt naar iemand die zijn ongereleasde muziek uploadde: ‘Mensen zoals jij die mijn onuitgebrachte nummers stelen en uploaden zorgen ervoor dat ik nooit meer onuitgebrachte muziek wil draaien tijdens mijn sets. Jullie verpesten het voor de rest.’

Niet cool

Op zijn Story schrijft hij: ‘Deze kerel heeft mijn nieuwe onuitgebrachte nummer geüpload met @thirdpartylive en geüpload naar Spotify, Youtube, etc. Niet echt een coole zet. Het leuke van DJ’s/producers was dat we konden spelen en nieuwe dingen konden uitproberen, maar dit verneukt alles. Het is ook niet de eerste keer dat dit gebeurt.’

Exposed

Hij wijdt uit over een eerdere keer dat dit gebeurde, en exposed zelfs het nummer dat gebaseerd is op zijn originele deuntje: ‘Hetzelfde gebeurde met dit idee, meerdere mensen stalen de akkoorden plus melodieën, wat ertoe leidde dat ik het nooit uitbracht.’ Hierna laat hij het nummer horen dat inderdaad verdacht veel klinkt als het gitaar riedeltje dat Garrix de slide ervoor speelt.

Bron: