Tegenwoordig wil de overheid dat je zo min mogelijk cash geld in huis hebt liggen. Over cash geld hebben ze namelijk geen zicht en kunnen ze dus minder belastingen berekenen.

Daarom hebben ze nu ook een regel bedacht dat je een maximaal bedrag aan cash geld in huis mag hebben liggen.

Maximaal cash geld

Herinner je de dagen nog dat je onbeperkt cash geld in huis mocht hebben liggen? Helaas zijn die dagen nu voorbij, waardoor je maar een maximaal bedrag cash geld in huis mag hebben liggen. Daarnaast heeft de overheid nu ook besloten dat je een maximaal geldbedrag in de winkels mag besteden.

Tot voor kort mocht je €10.000,- besteden in de winkels. De winkelier moest in dit geval wel duidelijk om je legitimatiebewijs vragen en je gegevens vastleggen. De overheid vond dit nogal gevoelig voor criminelen, waardoor er nu strengere regels zijn ingevoerd.

Maximaal bedrag in winkels

Nu komt er dus verandering in. Je mag namelijk nu enkel nog €3.000,- euro cash in de winkel betalen.

Hierdoor hoopt de overheid dat we allemaal meer met de pin gaan betalen, waardoor er meer transparantie is over de betalingen in de winkel.

Toch is niet iedereen blij met deze regel. Ze voelen zich gecontroleerd en gedwongen om te pinnen. Daarnaast hebben ze het idee dat de overheid alles in de gaten wil houden over het doen en laten.

Bron: