De 52-jarige Wendy van Dijk beleefde een groot aantal successen op de Nederlandse televisie. Op twaalfjarige leeftijd maakte Wendy haar televisiedebuut in het AVRO-programma Zoethout. Daarna verscheen ze in verschillende films en series, zoals: Ushi must Marry, Alles is liefde, in Oranje, liever verliefd en Moordvrouw.

Carrière

In 2006 ging Wendy bij RTL aan de slag en kwam ze te werken onder haar echtgenoot Erland Galjaard. Samen hebben de twee een dochtertje. Wendy heeft met haar ex (Xander de Buisonjé) ook nog een zoon. Bij RTL presenteerde Wendy onder meer het programma X-Factor. Daarnaast zette ze zich in voor Doe een wens, in samenwerking met de Make-A-Wish Foundation.

Overstap SBS

In 2019 werd bekendgemaakt dat Wendy de overstap maakte van RTL 4 naar SBS6. Bij SBS6 heeft ze de programma’s Dance Dance Dance, Flirty Dancing en Superkids gepresenteerd. In 2020 was Wendy als presentatrice te zien in Wie het laatst lacht, Hart in Aktie, We Want More en Wie van de Drie. De presentatrice heeft het goed voor elkaar; naar schatting verdient Van Dijk zo’n 1,1 miljoen euro per jaar.

Vermogen Wendy van Dijk

Hoeveel vermogen Wendy van Dijk precies heeft is niet bekend. Naar schatting is haar totale vermogen zo ongeveer 4 miljoen euro. Dit is het vermogen dat Wendy zelf verdiend heeft. Het vermogen van haar man Erland Galjaard – programmadirecteur en diskjockey – is niet meegenomen in de schatting van 4 miljoen. Thuis zullen ze er dus flink warmpjes bij zitten.

Bron: