Nederland heeft een hele hoop prachtige steden en dorpen om te verkennen. Natuurlijk kennen we allemaal steden als Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Giethoorn. Maar er is natuurlijk nog veel meer om te zien in ons mooie landje. Prachtige plekken waar je vele malen minder toerisme zal gaan vinden dan is de trekpleisters van het land. Maar naast deze prachtige plaatsen zijn er natuurlijk ook een hele hoop plekken waar je nog niet dood gevonden wil worden. We hebben 7 van de meest verschikkelijke woonplaatsen voor je op een rijtje gezet. Mocht je ooit uit de stad willen gaan verhuizen, dan kunnen we je aanraden absoluut niet één van deze 7 steden uit te kiezen als nieuwe woonplaats.

Dit zijn de afvoerputjes van Nederland
8. Zoetermeer “Ah, Zoetje, de Tarrel van Zuid-Holland. Het was eens een onschuldig dorp, totdat iemand besloot er de slaapstad van Den Haag van te maken. Als steden sterven en zelfs de aasgieren het woonkadaver verlaten hebben, zien ze er uit als Zoetermeer. Je kunt het ook wel Nep Haag of ‘s-Gravenhoax noemen. Als Zoetermeer een karakter zou zijn in een tienerhorror, zou hij als eerste sterven vanwege totaal gebrek aan vermogen om sympathie op te wekken bij de kijker.”

7. Eindhoven “Wonen in Eindhoven kun je vergelijken met enthousiast op een fiets springen zonder zadel. Het lijkt leuk, maar je eindigt altijd met stuk staal op de Eerste Hulp. Eindhoven is een leugen, zullen we maar zeggen.”

6. Purmerend “Purmerend is de stad waar je als moeder je dochter voor waarschuwt. PauperCity noemen ze het ook wel. Het tuig klotst hier tegen de dakgoten aan. Een stad gebouwd op de geur van opgevoerde Golfjes en frituurvet. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat als we Purmerend zouden verplaatsen van Noord-Holland naar Drenthe, het gemiddeld IQ in beide provincies zal stijgen.”

5. Almere “Als The Joker uit Batman architect was geworden, was Almere zijn creatie geweest. Almere doet net alsof het een soort Amsterdam 2 wil zijn, maar het enige vergelijkbare tussen die twee plaatsen is de criminaliteit.”

4. Nijmegen “Nijmegen, als je in Nijmegen bent, ben je sowieso een brug te ver. Nijmegen is een soort stadszombie. De glorietijd was duizend jaar geleden, ergens de vorige eeuw is de stad gestorven en ondanks verwoede pogingen de boel te reanimeren.”

De top 3
3. Hengelo “Als je omschreven kan worden als wannabe-Enschede, weet je dat het goed mis zit. Niet helemaal hun eigen fout, want toch een beetje het Rotterdam van het Oosten. Eigenlijk is de enige daadwerkelijk nuttige functie van Hengelo reizigers uit het beschaafde deel van Nederland er op te attenderen dat ze bijna in Enschede zijn.”

2. Drachten “Heerenveen? Schattig. Leeuwarden? Koddig. Sneek? Awwwcute. Drachten? Het bastaardkind van een ongewenste zwangerschap Er is een reden dat de Friezen Drachten nooit opgenomen hebben in de Elfstedentocht en die reden is pure schaamte.”

1. Dordrecht “Wat een ellende. Dordrecht is het poepgat van Rotterdam en dat wil wat zeggen. Dordrecht ziet er uit alsof er wekelijks tien kinderzielen geofferd moeten worden om een dergelijke mate van wanstaltigheid in stand te houden. Als Dordt een baby was geweest, zou hij niet eens uitgenodigd worden voor de auditierondes van So You Wanna Be A Robert Mikelsons Victim. En dat wil wat zeggen. Er gaan geruchten dat Dordrecht één van de 666 poorten naar de hel is op deze aarde, maar dat is niet waar. De hel is een poort naar Dordrecht. Als demonen sterven, zijn ze voor eeuwig gedoemd om door Dordrecht te zwerven.”

(Neem dit artikel vooral met een korreltje zout!)

Bron: