Binnenkort keren Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen terug op televisie met Vandaag Inside. Maar hoe lang blijft het programma nog op de buis? Derksen vreest na het vertrek van ‘directeurtje’ Marco Louwerens.

Dat Louwerens weg is, vindt De Snor ‘heel droevig nieuws’. “Marco bracht het menselijke binnen de directie van Talpa. Het zijn allemaal wat koele managers, zakenlieden… en Marco was de menselijke factor”, zegt hij bij Vandaag Inside. “Binnen ons programma was hij de stabiele factor. Wij hebben twintig jaar met hem moeten werken en dat is geen pretje voor hem geweest. Wij hebben nogal opgezwollen ego’s. We hebben aan tafel een ontzettende chemie, maar verder hebben we niks met elkaar. En we hebben alle drie zelfs een andere mening over hoe het programma ingevuld moet worden.”

Dat geeft volgens Derksen een paar keer per jaar opschudding. “Dan was Marco er altijd die het regelde, met de harde hand en de genadeloze mail, als de whisky goed gevallen was, of met de zachte hand. Maar hij wist die drie egocentrische kikkers altijd weer in die kruiwagen te krijgen. Als er wat was, je kon Marco dag en nacht bellen en dan kwam hij. Dan werd er gesproken en dan was het weer uit de wereld. En die valt nu weg bij ons.”

Daardoor wankelt de stabiliteit van het programma nu. “Traditiegetrouw hebben we twee keer per jaar een rel. Ik kan me niet voorstellen dat als meneer Frans Klein (de opvolger van Louwerens, red.) binnenkomt bij ons om het probleem op te lossen, dat het probleem dan niet groter wordt. Hij kent ons niet. Hij kent onze gebruiksaanwijzing niet. En wij willen Frans Klein helemaal niet, wij willen Marco. Daarom ben ik bang: als er nu een rel ontstaat, of we dan wel verdergaan… Ik vind dat John (de Mol, red.) daar niet goed over nagedacht heeft”, aldus Derksen.

Bron: