Het was een doodgewone middag na school toen Owen Burns plotseling het geschreeuw van zijn zus hoorde. In eerste instantie dacht hij dat ze gewoon aan het stoeien was of een of ander spel speelde dat kinderen spelen. Zijn irritatie maakte zich van hem meester, en hij schonk niet al te veel aandacht aan het geluid dat door het huis galmde.

Echter, toen hij uit het raam van zijn slaapkamer keek om te zien wat er aan de hand was, schrok Owen van wat hij zag. Gelukkig herstelde hij zich snel genoeg om een beslissing te nemen die het leven van zijn zus redde.

Owen Burns, een 13-jarige jongen, was net die middag bezig met zijn favoriete PlayStation-spel, “Call of Duty: Black Ops II”, toen hij zijn 8-jarige zusje hoorde schreeuwen vanuit de tuin. Aanvankelijk dacht Owen dat ze gewoon aan het dollen was en raakte hij geïrriteerd door het luide geschreeuw dat door het huis klonk.

Maar toen hij uit het raam van zijn slaapkamer keek om te zien wat er aan de hand was, schrok Owen van wat hij zag. Gelukkig herstelde hij zich snel genoeg om een beslissing te nemen die het leven van zijn zusje redde.

Geschreeuw vulde de lucht, en Owen kon zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Hij keek uit het raam en zag een vreemde man die zijn 8-jarige zusje naar het bos aan de rand van hun huis probeerde te slepen.

De in paniek geraakte tiener handelde onmiddellijk. Owen greep zijn katapult, een eenvoudig speelgoed dat zijn moeder ooit voor slechts $3 had gekocht. Hij verzamelde alles wat hij kon vinden om als munitie te gebruiken: een knikker en een steen. Vastberaden richtte hij zijn katapult op de ontv0erder en raakte hem recht tussen zijn ogen.

Vastbesloten om zijn zus te beschermen, vuurde Owen nog een keer. Deze keer raakte hij de ontv0erder in de borst. De man schold en vloekte, maar Owen liet zich niet afschrikken.

Het dramatische tafereel speelde zich af in het huis van de familie Burns in Alpena Township, Michigan, en het gebeurde op klaarlichte dag. Hun moeder, Maggie Burns, merkte op dat ontv0eringen in dit gebied uiterst zeldzaam waren.

Na het heldhaftige optreden van Owen, was zijn 8-jarige zusje veilig, hoewel ze hoogstwaarschijnlijk getraumatiseerd was door het angstaanjagende incident. De ontv0erder, een 17-jarige die niet werd geïdentificeerd door de Michigan State Police, zal echter als volwassene worden aangeklaagd voor zijn verontrustende daad.

Luitenant John Grimshaw prees de buitengewone acties van Owen tijdens een persconferentie en noemde hem een held. Grimshaw verklaarde dat Owen echt het leven van zijn zusje heeft gered of op zijn minst heeft voorkomen dat haar iets ernstigs is overkomen.

De katapult die Owen gebruikte, was niets bijzonders. Zijn moeder had het ooit in de uitverkoop gekocht voor slechts $3. Owen had geoefend in de tuin, mikte op oude blikjes sinaasappelsap en ontwikkelde daardoor een perfecte trefzekerheid.

Op het moment dat Owen zijn zus in nood zag, flitste er slechts één gedachte door zijn hoofd: de ontv0erder zou zijn zusje waarschijnlijk ontv0eren en mogelijk ernstig letsel toebrengen of zelfs verm00rden als zijn plan zou slagen.

Luitenant Grimshaw legde uit dat de ontv0erder haar vastgreep zoals je in films ziet, met zijn hand over haar mond en zijn arm om haar middel, terwijl hij haar het bos in probeerde te slepen.

Owen reageerde onmiddellijk, pakte zijn katapult en mikte op de ontv0erder. Zijn zus wist zich op dat moment uit de greep van de ontv0erder te bevrijden en rende huilend naar binnen om haar broer te vertellen dat ze bijna was ontv0erd. Owen, die woedend was, rende vloekend naar buiten en gooide een honkbal naar de ontv0erder, maar miste. Vervolgens probeerde hij nog een keer te schieten met zijn katapult, maar het rubber brak, en zijn derde poging was tevergeefs.

De kinderen belden snel hun moeder, die op dat moment bij een familielid was gestopt onderweg van haar werk naar huis. Toen ze haar onsamenhangende en overstuur geraakte kinderen aan de telefoon had, hoorde ze het woord ‘ontv0erder’ en snelde ze naar huis om de p0litie te bellen.

“Ik was een paar dagen in shock,” zei Maggie, de moeder van Owen en zijn zus.

De ontv0erder werd later gevonden terwijl hij zich verstopte bij een benzinestation in de buurt. Hij werd aangeklaagd voor poging tot ontv0ering, poging tot zware mishandel!ng en gew*ldpleging in het districtsgerechtshof van Alpena County.

De p0litie meldde ook dat de ontv0erder duidelijke tekenen van verwonding vertoonde die overeenkwamen met de impact van een katapult op zijn hoofd en borst. Hierdoor werd het verhaal van Owen bevestigd, hoewel zijn moeder aanvankelijk twijfelde of haar zoon daadwerkelijk vanaf een afstand van 200 meter zo precies kon mikken. Owen plaagde haar met de opmerking: “Je zei dat ik altijd lieg!” Toen besefte Maggie dat de gebeurtenissen die dag echt waren en niet zomaar iets uit een film.

Deze heldhaftige actie van een grote broer die zijn kleine zusje beschermde, laat zien dat moedige daden ook in het echte leven voorkomen. Owen’s vastberadenheid en snelle reactie redden het leven van zijn zusje en weerhielden een ontv0erder ervan zijn kwaadaardige plannen uit te voeren. Het verhaal van deze jonge held verdient het om gedeeld te worden en inspireert anderen om altijd waakzaam en moedig te zijn in het beschermen van hun dierbaren.

Bron: