Vandaag Inside presentator Johan Derksen had afgelopen week flinke kritiek op Eva Jinek, nadat zij besloot RTL in te ruilen voor de NPO. Naast het feit dat hij haar een ‘ijdel type’ noemde, zei hij ook dat ze geen goede moeder zou kunnen zijn als ze een dagelijkse talkshow heeft. Daphne Deckers laat nu weten dat ze het hier helemáál niet mee eens is.

Een goede moeder

De uitspraak van Johan waar het hier om gaat was: ‘Je kunt met twee kinderen, als je een goede moeder wil zijn, geen dagelijkse talkshow hebben, want je staat de hele dag aan, je volgt het nieuws, je gaat bellen met je redactie’. Zou hij dit ook hebben gezegd als het hier om precies dezelfde situatie ging, maar dan een vader in plaats van een moeder?

Ontzettend achterhaald

Daphne vindt het in ieder geval duidelijk ontzettend achterhaald. ‘Is dit uit 2023 of 1923?’, vraagt ze op haar Instagram, met een emoji die zichzelf voor het voorhoofd slaat. Derksen is niet de enige die controversiële uitspraken heeft gedaan op dit gebied. Zo riep Story-baas Guido den Aantrekker onlangs dat Jinek zich wel héél erg focust op haar gezin. ‘Als je écht de top wil bereiken, moet je water bij de wijn doen’. Ze doet dus volgens mannen óf te veel, óf te weinig.

Moeite

Jinek heeft in het verleden al eerder aangegeven moeite te hebben om haar kind achter te laten bij haar man: ‘Mijn man Dexter is thuis om voor Pax te zorgen en er is geen betere vader mogelijk dan hij. Er is geen man die meer oog heeft voor zijn kind. En tóch vreet het aan me. Soms doe ik alsof ik mijn sleutels ben vergeten om terug naar huis te gaan om Pax nog één keer een kusje te geven’. Eva heeft dus al genoeg aan haar hoofd zonder dat heel bekend Nederland haar daarna bekritiseert.

Bron: