Daniëlle van ’t Schip (54) strijdt al meer dan een jaar tegen kanker. Door de chemotherapie gaat het slecht met haar, dochter van Willeke Alberti (77). Ondanks de pijn en ongemakken, is ze dankbaar voor het leven.

“Herinneringen maken met dierbaren in het leven is zooooo leuk”, schrijft Daniëlle op haar Instagram. Ze deelt een reeks familiefoto’s van de afgelopen tijd. “Bedankt Liefjes dat jullie er voor me zijn in deze rollercoaster ride van genezingstijd”, aldus van ’t Schip.

Afscheid nemen

Daniëlle vertelt ook dat een aantal van haar kinderen naar de andere kant van de wereld zijn vertrokken. “Twee van de zes reisden met zoveel liefde van het zomerse Melbourne naar het winterse Nederland en brengen zonneschijn van hart naar hart tot in de Nederlandse lente”.

Daarnaast geeft Daniëlle een update over haar ziekte: “Voor degenen die zich afvragen hoe het met me gaat en wat de tumoren me tegenwoordig geven? Na de zevende lokale chemokuur op 5 december hielp het om de tumoren kleiner te maken, maar het sloeg me neer in mijn algehele welzijn. 20 kilo afgevallen, luiers aan, drie haren op mijn hoofd links, schildklier en nieren hebben het zwaar, pijnlijke zenuwen in linkerbeen.”

Overgave

De zus van Johnny de Mol geeft niet op en zegt zich over te geven aan het lot. “Ik geef me over aan alle gaven van het leven met nederigheid voor mijn lichaam en de aarde en met krukken om te lopen. Het is niet gemakkelijk, maar de onvoorwaardelijke liefde van mijn familie maakt het de afgelopen maanden iets makkelijker,” zegt Daniëlle.

Ze vertelt dat zelfs een foto maken met het gezin moeite kost, maar dat ze het toch doet. “Mam maakt nog steeds gezinsfoto’s hoor, zelfs een met Davey voor zijn vertrek. Oké, maar ik moet mijn mascara en haarstuk gebruiken (nee) en kan ik mijn geitenwollen sokken aanhouden (nee), en probeer ik er nog iets leuks van te maken”, aldus Danielle.

Bron: