Hoewel Montana’s ex-partner niet vaak in Chateau Meiland te zien was, was Dirk na acht jaar een integraal onderdeel van de Meilandjes geworden. Erica en Martien beschouwen het nieuws van de breuk dan ook als “heel verdrietig” en vertellen dat aan Shownieuws. “Dirk is al zo lang onze schoonzoon. Wij zien hem en zijn ouders als familie. Wat ons betreft blijft deze band bestaan”, zeggen ze. Martien reageert ook in RTL Boulevard op het nieuws: “Het is geen leuk nieuws aan het einde van het jaar. Wij vinden het verschrikkelijk, maar het is wat het is.”
Het koppel liet woensdag via Instagram weten dat ze besloten hebben om hun relatie te beëindigen, maar gaan verder niet in op de redenen hiervoor. Montana zei: “We hebben mooie momenten met elkaar beleefd, maar soms komt er een tijd om elkaar los te laten. We hebben elkaar lief, maar gaan ieder ons eigen weg.” Dit nieuws komt op een moment dat men had verwacht dat ze een sprookjeshuwelijk zouden hebben in huize Meiland.

Eerder had Erica Meiland in haar biografie verteld dat Montana en Dirk een relatiecrisis hadden overwonnen. Dirk had tegen Montana gezegd dat ze het huishouden kon doen als hij was afgestudeerd, maar Montana was daar totaal niet mee eens. Hoewel dit conflict was opgelost, waren ze er uiteindelijk toch niet in geslaagd om hun relatie te behouden. Ook opmerkzame kijkers hadden het verdacht gevonden dat Dirk niet te zien was in “Kerst met de Familie Meiland”.

Bron: