Catherine Keyl was plotsklaps uit de schijnwerpers verdwenen. De reden? Catherine kampt met ondraaglijke pijnen die haar dagelijks leven onmogelijk maakte. Deze onverwachte gezondheidsklachten begonnen zeven weken geleden, waarbij ze nu slechts met moeite een paar stappen kan zetten zonder overweldigd te worden door pijn.

Catherine’s ellende begon in het Gooise ziekenhuis Tergooi MC waar haar situatie echter niet adequaat werd beoordeeld. Volgens Catherine die haar verhaal deelde met Story werd haar aanvankelijk verteld dat ze zeker geen hernia had. Dit werd geconcludeerd zonder uitgebreid onderzoek zoals scans of foto’s wat resulteerde in een diagnose van een slijmbeursontsteking en een daaropvolgende pijnlijke injectie.

Deze behandeling bracht echter geen verlichting. Catherine lag zeven weken lang in bed gekweld door pijn. Haar verzoek om een telefonisch consult werd afgewezen, en ze werd slechts een nieuwe afspraak over drie weken in het vooruitzicht gesteld.

Eindelijk kwam er licht aan het einde van de tunnel tijdens een second opinion in Bergman Clinics. Een MRI-scan onthulde dat Catherine wel degelijk een hernia heeft tussen haar tweede en derde ruggenwervel. De opluchting is groot: Catherine krijgt spoedig een injectie die de pijn zou moeten verlichten.

Deze nieuwe ontdekking brengt echter ook frustratie met zich mee. Catherine is boos dat deze diagnose niet eerder is gesteld in Tergooi MC. “Ik kon echt niets meer,” vertelt ze, “zeven weken heb ik op bed gelegen!” Catherine is van plan een klacht in te dienen tegen de arts van Tergooi MC, aangezien zij gelooft dat al dit leed voorkomen had kunnen worden. Een pijnlijke situatie die helaas verergerd werd door een gebrek aan adequate medische zorg.

Bron: