Sinds Dennis Schouten vorig jaar is verhuisd naar Enschede, heeft hij ruzie met zijn buurman. De ruzies worden uitgebreid besproken in Roddelpraat en daar is de buurman absoluut niet blij mee. De burenruzie is inmiddels zo uit de hand gelopen, dat de buurman aangifte heeft gedaan tegen Dennis en Jan Roos.

Dennis verhuisde vorig jaar november naar Enschede, maar op de eerste dag had hij al ruzie met de buurman. Een bedrijf was het appartement van Dennis aan het opknappen, maar hadden wat stof achtergelaten in de gang van het appartementencomplex. Er ontstond een grote burenruzie en de buurman eiste dat Dennis de troep in de gang ging opruimen. ,,Hij zei: ‘Je moet weten: dit is een hoogwaardig pand. Het is hier geen Glanerbrug!”’, vertelde Dennis destijds in Roddelpraat.

Wraakactie

Glanerbrug is een dorp in Enschede, waar Dennis oorspronkelijk vandaan komt. Door die opmerking was Dennis zó boos, dat hij besloot het hele verhaal te delen met de kijkers van Roddelpraat. ,,Dus nu sta je niet alleen op Instagram, maar ook op YouTube!” Ook heeft hij nog een wraakactie gepland voor de buurman. ,,Iedere zaterdag snoeiharde muziek! Zo is dat! Bel de politie maar.”

Burenruzie loopt uit de hand

Ook Jan Roos mengt zich in de ruzie tussen Dennis en zijn buurman. Zo heeft hij de buurman van Dennis meerdere keren uitgescholden in Roddelpraat. En daar is de buurman niet van gediend, dus heeft hij aangifte gedaan. ,,We zeggen hier de meest verschrikkelijke dingen, maar dat is humor”, legt Jan uit. ,,Het is een satirisch programma, dus dan mag je grapjes maken over dingen. En daarom zei ik bijvoorbeeld ook: ‘Ik vínd hem…’ Dat mag, ik mág dat vinden.”

Aangifte

Jan vindt het ontzettend overdreven dat hij hierom naar de politie is gegaan. ,,Want laten we eerlijk zijn, dan ga jij, omdat je beledigd bent in een programmaatje, naar de politie lopen?”, vervolgt Jan. ,,Ik heb een beetje het gevoel dat jij olie op het vuur gooit. Een vieze smerige verrader!”

Excuses

Volgens Dennis maken ze gewoon grapjes in de uitzending en moet de buurman de opmerkingen met een korreltje zout nemen. ,,Hij zag hier niet de knipoog van in, ook niet de glimlach. Want, zo zei de politie: ‘Zouden jullie excuses willen maken?”’, waarna Jan roept: ,,Nee!”

Rechtszaak

De buurman heeft aangifte van smaad, laster en belediging tegen Dennis en Jan gedaan. Ook Jan kreeg een telefoontje dat hij voor verhoor naar het politiebureau in Enschede moet komen, maar daar had hij geen zin in. ,,Ik ga toch niet drie uur rijden voor een verhoor!”, zegt Jan, waarna de politie volgens hem zei: ,,Nou, dan kunt u de rechtszaak tegemoet zien te komen.”

Dat betekent dat de heren van Roddelpraat binnenkort voor de zoveelste keer in de rechtbank zitten. ,,We hebben binnenkort dus weer een rechtszaak, die we weer gaan verliezen, want we verliezen elke rechtszaak”, zegt Jan. ,,Van een man die zich belédigd voelt!”

Bron: