Amalia is nog maar pas in haar studentenwoning in Amsterdam ingetrokken of de buren ergeren zich nu al blauw aan de prinses. Een onschuldige actie zorgt voor een hoop ophef.

Na het stappen parkeert Amalia haar fiets altijd voor haar studentenwoning. En dat tot grote ergernis van de buren. Daar mogen namelijk helemaal geen fietsen staan. De reden daarvoor is dat ouderen en mindervaliden zo de toegang wordt versperd.

Op foto’s is te zien hoe de prinses haar fiets tegen de trap van het huis parkeerde. Er staan nog andere fietsen van medestudenten. Op elke fiets plakt een sticker. De tekst luidt: “‘Foei! Ik mag hier niet staan. Ik blokkeer de stoep.”

De stickers zijn van een belangenvereniging voor bewoners van Amsterdam. Zij zijn al die fietsen op de stoep meer dan zat. Mensen in rolstoelen of op een scootmobiel kunnen zo niet meer vlot passeren. Amalia was zich wellicht van geen kwaad bewust. Maar als ze in herhaling valt, wordt haar slot doorgeknipt en haar fiets opgehaald door de gemeente.

Bron: