Bridget Maasland doet een boekje open over haar periode in de overgang. Aan weekblad Margriet vertelt ze dat haar klachten niet altijd serieus werden genomen door huisartsen.

De overgang bracht heftige klachten met zich mee, aldus Maasland. De presentatrice had last van ernstige ontstekingen in haar gezicht. ,,Toen ik 42 jaar was, kreeg ik ineens mega grote ontstekingen in mijn gezicht. Niet gewoon een puistje, maar ontstekingen die echt pijn deden.”

Gewrichtspijn

Ook kreeg de presentatrice last van gewrichtspijnen. ,,Langzamerhand kreeg ik ook meer gewrichtspijnen. Dan stond ik ’s ochtends op en dacht: ik lijk wel een oude vrouw van 80. Nu ben ik wel bekend met gewrichtspijnen, maar deze pijn was heftiger.”

Niet serieus

Volgens Bridget reageren huisartsen vaak lacherig op overgangsklachten, en nemen ze het niet serieus. ,,Als je nog regelmatig menstrueert en net de veertig bent gepasseerd, kan je volgens hen niet in de overgang zijn. Dit soort situaties laten zien dat er veel onwetendheid is.” Ze zetten klachten vaak weg als stress. ,,Sommige huisartsen schrijven het af als stress, drukte, of een burn-out door een druk leven met jonge kinderen en werk. Je moet dan gewoon wat rust nemen.”v

Ongedierte

Vorige week had Bridget nog last van andere problemen: ratten. Bridget Maasland schrok zich een hoedje toen ze vorige week door haar keukenraam naar buiten keek. Ze stond namelijk oog in oog met een rat!

Bron: