Maxime Meiland doet aangifte van verkrachting tegen de man die haar eerder beschuldigde van smaad en laster. Dat bevestigt Sébas Diekstra, die de 28-jarige realityster van Chateau Meiland bijstaat in de zaak, aan het ANP na berichtgeving van het AD.

Eerder al aangifte tégen Maxime

De man, die wordt bijgestaan door advocaat Peter Schouten, deed in december aangifte tegen Meiland. Hij verwijt haar dat zij hem valselijk van verkrachting heeft beschuldigd. In haar biografie schrijft Meiland onder meer over de man die haar zou hebben verkracht. De twee hebben volgens de man wel seks gehad, maar volgens hem gebeurde dat met wederzijdse instemming.

Nog een slachtoffer

Diekstra zegt tegen het AD dat de vermeende verkrachter zijn cliënte “obsessief en publiekelijk” heeft aangevallen. Dat heeft er volgens de slachtofferadvocaat voor gezorgd “dat zij zich genoodzaakt voelt deze moedige stap naar de politie te zetten. Zij voelt zich gesterkt door het feit dat er nog een vrouw is die bij de politie wil gaan verklaren over vergelijkbare ervaringen met de man.”

Een kort geding tussen beide partijen zou aanvankelijk op 19 januari achter gesloten deuren dienen. De rechtbank in Den Haag liet woensdag weten dat de zaak is uitgesteld naar 16 februari. Dat gebeurde op verzoek van de partijen.

Bron: